ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 29 aprilie 2013

Tinctura de flori de păducel menține inima sănătoasă

29 aprilie 2013 | Elena Diaconu



Preparatele pe bază de flori de păducel sunt un adevărat panaceu pentru inimă. Descoperă în cele ce urmează cum le poți prepara și folosi pentru a-ți menține inima sănătoasă!
O linguriță de tinctură administrată de 4-6 ori pe zi, timp de 6 luni (cu 2 săptămâni de pauză) ameliorează simptomele insuficienței cardiace. Cu alte cuvinte, fluxul sanguin coronarian este îmbunătățit, iar mușchiul inimii capătă o rezistență mai mare la efort, chiar dacă primește o cantitate mai mică de oxigen.
De asemenea, studiile arată, că administrarea tincturii din flori de păducel are un rol  important în prevenirea infarctului (în cazul în care persoana respectivă are risc crescut), iar în perioada de convalescență, grăbește revascularizarea miocardului și mărește capacitatea de relaxare a mușchiului cardiac.
Cura cu tinctură se recomandă pe o perioadă de 3 luni, urmată de 2 săptămâni de pauză, după care se reia.
Cum se prepară: Se pun într-un borcan cu filet 15 linguri de pulbere de flori peste care se adaugă 2 pahare (400 ml) de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide borcanul ermetic și se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează. Tinctura rezultată se toarnă în sticluțe mici, închise la culoare. Se administreaza de patru ori pe zi, câte o linguriță, diluată în apă                                                                     .sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu