ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 21 aprilie 2013

Soluții împotriva oboselii cronice

19 aprilie 2013 | E.B.



Viața modernă aduce stres și oboseală cronică.  Cu siguranță că faci și tu parte dintre milioanele de femei ultra-obosite, care nu mai găsesc timp și resurse ca să se „reseteze”. Vestea bună e că există soluții la îndemână pentru a te reenergiza.
Redu interferența glutenului cu fierul
Un procent serios din populație suferă de sensibilitate la gluten, fără a conștientiza aceasta. Dacă, după o masă normală, te simți balonată, îngreunată, constipată,  poți să manifești sensibilitate la gluten. În general, sensibilitățile alimntare nediagnosticate pot cauza inflamații ale intestinelor, inhibând absorbția unor substanțe nutritive vitale, inclusiv fierul - care ajută la alimentarea țesuturilor tale cu oxigen. Carențele de fier se manifestă prin oboseală puternică.
Soluția: Odată sensibiltiatea la gluten diagnosticată, elimină compusul din dietă, și adoptă un regim alimentar care să dea prioritate fierului și compușilor cu vitamina C, care îi favorizează absorbția.
Crește cantitatea de iod
Iodul este combusibil pentru tiroidă. Dacă glanda respectivă nu primește suficient iod, vei resimți o oboseală crescândă și vei lua în greutate.
Soluția: Introdu în dietă mai multe alimente cu iod – începând cu sarea pe care o folosești în bucate.  Dacă nici așa nu scapi de simtomele oboselii cronice, fă-ți setul de analize specifice pentru a depista care e concentrația hormonilor tiroidieni, și consultă un endocrinolog.
Detoxifică ficatul
 Ficatul „administrează” nivelul de energie din organism. Și filtrează toxinele din tot ceea ce mănânci. Prea mult toxine îl încarcă, îi încetinesc activitatea, ceea ce duce la oboseală.
Soluția: Fă o cură de detoxifiere cu infuzie de păpădie.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu