ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 28 aprilie 2013

Sfaturi practice pentru a evita toxiinfectiile alimentare la picnic si gratar
Sfaturi practice pentru a evita toxiinfectiile alimentare la picnic si gratar Daca in aceste zile planuiti o iesire la iarba verde la picnic sau gratar, este o idee buna sa consumati gustari sanatoase. Dar ar trebui sa luati masuri pentru a va proteja impotriva bacteriilor care se multiplica mai repede in alimente pe vreme calda si pot provoca intoxicatii alimentare. Va prezentam cateva reguli simple care pot preveni experientele neplacute.
Spalati-va mainile cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde inainte de prepararea alimentelor si inainte de a manca.
Asigurati-va ca produsele alimentare nu sunt lasate afara pentru mai mult de doua ore.
Pastrati masa de pranz in masina, mai degraba decat in portbagaj.
Marinati mancarea în frigider. Nu reutilizati sosul marinat care a intrat in contact cu carnea cruda pe mancare gatita daca nu il fierbeti mai intai.
Pastrati separat alimentele crude. Pastrati carnea cruda si fructele de mare separat de restul alimentelor, astfel sucurile lor nu vor contamina alte produse deja preparate sau crude. Nu utilizati  un tocator sau ustensile care au fost in contact cu produse crude, daca nu le-ati spalat inainte.
Gatiti bine mancarea. Puteti folosi un termometru alimentar pentru a va asigura ca mancarea este gatita bine si se distrug bacteriile daunatoare.
Elemente non-alimentare indispensabile pentru un gratar în conditii de siguranta:

  • termometru pentru alimente,
  • racitoare: unul pentru bauturi (care se deschide frecvent), unul pentru carne cruda si fructe de mare si un altul pentru alimentele gatite,
  • apa, sapun si prosoape de hartie pentru spalarea mainilor,
  • suficiente farfurii si ustensile pentru a pastra separat alimentele crude de cele gatite,
  • folii si saci menajeri pentru resturi.

Autor: hotnews.ro
Sursa: medlive.hotnews.ro  Vineri, 26 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu