ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 22 aprilie 2013

Seva de mesteacăn, un leac universal

22 aprilie 2013 | Erika Fazakas



Mesteacănul, denumit și arborele vieții, este originar din Siberia, însă crește și la noi în zonele de dealuri și câmpii. Seva de mesteacăn este cunoscută pentru capacitățile sale deosebite care au fost testate de-a lungul anilor și se poate utiliza atât intern, cât și extern.
 Iată câteva dintre nenumeroasele efecte ale sevei:
  • Este un foarte bun tonic fizic și psihic. Pentru efecte benefice se administrează 2 ml de câte 2 ori pe zi, dimineața și seara, timp de 3-4 săptămâni la adulți, iar la copiii peste 10 ani, 1 ml de două ori pe zi, în acelaşi interval.
  • Mesteacănul conține principii active care au acțiune diuretică, antiinflamatoare și antibacteriană, prin urmare se poate utiliza în tratarea și prevenirea cistitei. Se recomandă consumul a câte 1 litru pe zi , timp de 2-3 săptămâni.
  • Vindecă reumatismul, dacă se administrează 1 litru pe zi timp de 3 săptămâni, iar pentru intensificarea efectului se pot aplica și cataplasme cu pulbere de scoarță de mesteacăn.
  • În bolile de ficat, este ideal consumul a câte o cană de suc proaspăt de mesteacăn sau infuzie de mesteacăn de cel puțin 3 ori pe zi.
  • Se folosește în psoriazis, datorită efectului antiinflamator. Se aplică cataplasme în paralel cu administrarea a unui litru de suc de mesteacăn pe zi.
  • Poate combate părul gras dacă se întinde seva pe păr înainte de spălare.  Efectele vizibile se observă după aplicarea de 5-6 ori la 2-3 zile . Astfel, părul va fi mult mai sănătos, mai rezistent și mai strălucitor.
Seva de mesteacăn concentrează toate substanțele nutritive necesare creșterii arborelui: glucoza și fructoza ( conferă gust ușor dulceag ), aminoacizi, vitamina C, minerale ( calciu, magneziu, mangan, zinc, fosfor , sodiu, fier ). Acești nutrienți se află în proporții optime și se asimilează cu ușurință în organism. O poți procura de la plafar.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu