ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 24 aprilie 2013

Salata verde, o sursă de sănătate

24 aprilie 2013 | Monica Georgescu



Salată verde este considerată a fi „hrana perfectă pentru pierderea în greutate", însă nu totul se rezumă aici! Are beneficii uimitoare de vindecare și conține 20% proteine din necesarul zilnic, aşa că această „verdeaţă” nu trebuie subestimată!
Comparându-le, vei afla că salata cu frunze „drepte” are:
- Mai puține zaharuri și sodiu;
- Proteine în cantitate dublă;
- De două ori mai mult calciu;
- De trei ori mai multă vitamina K;
- De patru ori mai mult fier;
- De opt ori mai multă vitamina C;
 

Adevăratele beneficii ale salatei verzi:
Conţinut caloric scăzut și aproape fără grăsime
Salata verde are doar 12 de calorii, pentru fiecare mână de frunze tocate, fapt pentru care este indicată în curele de slăbire.
Bogată în fibre și celuloză
Acesta este un alt motiv bun pentru a o include în dieta ta. Fibrele mențin senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, reglează tranzitul intestinal și combate constipația.
Îţi menţine inima sănătoasă
Vitamina C și betacarotenul din compoziția salatei lucrează împreună pentru a preveni oxidarea colesterolului. Astfel, îți protejezi inima de afecțiunile cardiovasculare.
Conține acizi grași Omega-3
Salata verde conţine un raport 2/1 de omega-3 şi omega-6, şi nu e puţin lucru! Conținutul de grăsime din salata verde nu are nicio valoare decât în cazul în care consumi multă salată, însă nu te îngrijora, chiar este indicat! Nu vorbim de grăsimi dăunătoare!
Info: Alege varianta de salată verde cu foile normale, în loc de cea Iceberg, încreţită. Aceasta are una dintre cele mai mari valori nutritive din categoria salatelor verzi. Iceberg, pe de altă parte, are cele mai mici valori nutritive, chiar dacă este mai populară.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu