ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 18 aprilie 2013

S-a lansat o platformă cu informații detaliate despre hepatită!

16 aprilie 2013 | Sorina Severin



Hepatita este una dintre afecţiunile cu rata cea mai mare de răspândire din România. Netratată, poate duce la complicaţii serioase de sănătate. Pentru o mai bună informare s-a lansat o platformă cu informaţii detaliate despre această afecţiune.
Hepatita virala C este o inflamaţie a ficatului datorată infecţiei cu virusul hepatitei C. Toate persoanele infectate au potenţialul de a transmite virusul altor persoane, însă numai prin contact sanguin - al sângelui persoanei infectate cu sângele unei persoane neinfectate - dar cu măsurile corecte de prevenţie, această transmitere poate fi evitată.
Roche România a lansat website-ul www.desprehepatita.ro, destinat tuturor celor interesați să afle informații utile despre această afecțiune.
Website-ul conține informații detaliate despre hepatita virală C, metodele de diagnosticare și tratament, însă urmează a fi actualizat în curând și cu detalii similare privind hepatita virală B.
Pacienții și rudele acestora pot afla care sunt căile de transmitere și simptomele hepatitei virale C, cum poate fi diagnosticată această boală, ce analize trebuie efectuate și care sunt tratamentele disponibile în prezent în țara noastră.
Aici mai sunt disponibile și alte sfaturi utile pentru cei ce suferă de hepatită virală C, precum și link-uri către principalele asociații ce reprezintă pacienții cu afecțiuni hepatice.
România ocupă locul 1 în Europa ca număr total de cazuri de hepatită C, conform datelor de prevalenţă raportate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi locul 4 ca rată a mortalităţii cauzate de afecţiunile hepatice. La noi în ţară se află aproape 10% din cele 12 milioane de persoane care se presupune că sunt infectate cu virusul hepatitei C din întreaga Europă.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu