ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 22 aprilie 2013

Rostopasca, 7 leacuri într-o plantă

15 iulie 2011 | Vizualizari: 2445



Încă din Antichitate, rostopasca trecea drept  un excelent remediu împotriva bolilor de ficat. Descoperă acum ce mai poate face această plantă atât de răspândită pe câmpurile Europei.
1. Vindecă negii!
Negii îţi dau bătăi de cap? Îţi vine în ajutor infuzia de rostopască! În jumătate de litru de apă, lasă la macerat ­3-4 linguri de plantă mărunţită, timp de 8-10 ore, apoi filtrează!
Pune deoparte preparatul rezultat, iar planta rămasă după filtrare fierbe-o încă 5 minute în jumătate de litru de apă, ­las-o să se răcească şi filtreaz-o!
Cele două extracte se amestecă, obţinându-se aproximativ un litru de preparat, folosit mai ales extern. Tratează zona afectată de negi cu această infuzie dimineaţa, şi seara.
Locul nu trebuie să fie spălat imediat, pentru a lăsa planta să acţioneze în profunzime. După cel mult şase săptămâni, n-o să mai vezi nici urmă de neg! Funcţionează şi în cazul eczemelor!
2. Ameliorează bolile de ficat!
Folosită din timpuri străvechi pentru tratarea afecţiunilor de ficat, rostopasca a fost recunoscută de medicina clasică drept un excelent stimulent al funcţiei hepatice.
­Într-un astfel de caz, ea se administrează sub formă de pulbere: un vârf de cuţit (0,5 g), de patru ori pe zi, în cure de câte 21 de zile, între care se face o pauză de 7-10 zile.
Este un leac eficient împotriva afecţiunilor ficatului apărute în urma intoxicaţiilor şi a otrăvurilor sau a infecţiilor cu virusul hepatic.
3. Efect în cazul hepatitei virale
Fitoterapeutul francez Maurice Messegue a tratat eficient această boală, într-un mod mai puţin obişnuit. Tratamentul presupune ca în fiecare seară să se facă băi de mâini şi de picioare cu apă fierbinte, în care se pun 1-2 litri de infuzie combinată de rostopască.
După 15 minute de baie, se tamponează uşor cu un prosop (nu se clăteşte şi nu se şterge!). Astfel, principiile active ale plantei sunt preluate de către circulaţia sangvină periferică şi sunttransportate în ficat, unde acţionează terapeutic.
4. Luptă cu cancerul de piele!
Greu de crezut, dar rostopasca poate lupta chiar şi cu cancerul şi cu tumorile exteriorizate! Se pune suc de rostopască pe zona afectată şi se acoperă cu o bucată de nailon, aşa încât apa din latex să nu se evapore.
Se lasă o jumătate de oră sau chiar o oră în fiecare zi. Principiile active citostatice ale rostopascăi acţionează în profunzime, inhibând şi distrugând celulele maligne.
Sucul de rostopască îl obţii din tulpinile proaspăt culese. Are o culoare portocalie şi o multitudine de aplicaţii medicale populare, mare parte dintre ele fiind validate şi de către ştiinţă. De regulă, se foloseşte extern. Atenţie, folosit intern poate fi toxic organismului!
5. Face minuni în tratarea pancreatitei
Pancreatita este o afecţiune periculoasă şi greu de tratat. Reţeta cu rostopască este cunoscută ca făcând adevărate minuni în astfel de cazuri. 5 g de rostopască uscată şi mărunţită se opăresc cu un litru de apă clocotită şi se lasă la infuzat 12 ore, într-un vas smălţuit. Extractul nu trebuie să intre în contact cu metale!
6. Cure împotriva indigestiei şi a depresiei
Medicului german J.C. Bauman a descoperit că nu există medicament mai eficient ca rostopasca în tratarea problemelor legate de digestie. E nevoie doar de o tinctură de rostopască, obţinută din 15 linguri de pulbere, puse într-un borcan cu filet.
Se adaugă 400 ml de alcool alimentar de 50 de grade şi se lasă la macerat două săptămâni, după care se filtrează.
7. Leac controversat împotriva cancerului
Rostopasca a provocat o dispută în lumea medicală, legată de tratarea cancerului. Se pare că pulberea administrată intern ameliorează starea bolnavilor.
Se ia un sfert de linguriţă de pulbere de rostopască de patru ori pe zi, în cure de două luni, cu trei săptămâni de pauză.
Planta poate avea o acţiune similar citostaticelor, fiind  eficientă în cancerul pancreatic, ovarian, faringian, ano-rectal, de colon, de sân, de ficat.
­Rostopasca încă mai ­este ­considerată ­toxică, ­ingerarea ei putând ­provoca tulburări ­respiratorii, psihice şi cardiace.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu