ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 28 aprilie 2013

România în mişcare: Sfaturile Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi pentru o alimentaţie sănătoasă

de G.S.   •   27 Apr 2013   •   16:52 Comenteaza (0)
Pentru că se apropie sărbătoarea Pascală, Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a oferit la Antena 3, în cadrul ediţiei speciale România în Mişcare, mai multe sfaturi pentru o alimentaţie sănătoasă de sărbători. 
 
Profesorul a explicat de ce este bine să consumăm miel de peste zece kilograme. "Un miel de 5-6 kilograme are foarte mult colagen, este nespornic, adică rămân foarte puţine kilograme din el şi acelea gelationase. Din punct de vedere nutriţional, este un miel foarte bogat în oxipurină. Asta înseamnă că cei care au o predispoziţie la gută pot face un atac de gută. Este o carne foarte gream se digeră greu", a explicat doctorul. 
 
"Ar fi bine să preferăm un miel de 13 - 15 kilograme, unde nivelul de colagen este mult mau scăzut şi la fel şi nivelul de oxipurină. Mulţi vor spune că nu au bani să cumpere un astfel de miel, dar sigur că pot să cumpere părţi anatomice din miel. Financiar, lucrurile devin mai acceptabile". 
 
"Mai întâi trebuie să fim conştienţi că sunt trei zile libere şi nu trebuie să ne năpustim asupra tuturor bucatelor. Să nu le asociem greşit. La o friptură de miel merge o garnitură de legume, facem o pauză, ar trebui să avem şi un fruct care să ajute digestia, ananas, kiwi sau chiar suplimente alimentare pe bază de enzime sau de săruri biliare. În niciun caz dulciurile nu trebuie consumate imediat după mesele cu carne, fie că e vorba de friptură sau de drob. Trebuie stat departe de alcool, zahăr şi fumat. Pe lângă indigestie, pot fi declanşate chiar pancreatite acute, urgenţe reale care pot degenera", a explicat Mencinicopschi . 
sursa; antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu