ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 22 aprilie 2013

Program de hidratare la tine acasă

25 ianuarie 2011 | Diana Nicolae


Ştii bine că frigul, vântul şi umiditatea îţi afectează aspectul pielii şi al părului. De aceea, ai nevoie o dată pe săptămână de un program intens de hidratare, care să-ţi readucă prospeţimea şi strălucirea chipului. Mască de lactate pentru un ten catifelat
O mască pe bază de lactate este un mod simplu şi eficient de a împrospăta tenul obosit.
Ingrediente:
- o linguriţă de iaurt natural;
- o linguriţă de lapte bătut;
- o linguriţă de smântână.

Mod de preparare: Amestecă într-un bol iaurtul, laptele bătut şi smântâna şi aplică această compoziţie pe faţă, evitând zona din jurul ochilor. Relaxează-te 15-20 de minute, apoi clăteşte-ţi faţa cu apă rece.
La ce ajută: Această mască îţi face pielea mai catifelată şi are un efect antiîmbătrânire. În plus, reface echilibrul PH-ului natural al pielii şi protejează împotriva vântului şi a frigului de afară.
Tratament cu ulei de ricin pentru păr
Pentru părul normal sau uscat, se recomandă o mască de hidratare intensă şi de regenerare, care reface structura proteică a părului.
Ingrediente:
- două linguri de ulei de ricin;
- două linguri de ulei de măsline;
- zeama de la o jumătate de lămâie;
- 10 picături de vitamina A uleioasă;
- o fiolă de vitamina E;
- un gălbenuş de ou;
- două linguri de miere.

Mod de preparare: Pune într-un castron ingredientele şi amestecă-le bine. Aplică masca pe părul uscat, nespălat, şi las-o să acţioneze timp de o jumătate de oră. La final, clăteşte cu apă călduţă şi spală-te cu şampon.
La ce ajută: Uleiul de ricin ajută la creşterea şi la regenerarea părului, în timp ce uleiul de măsline şi mierea hrănesc intens. Părul va deveni strălucitor şi plin de vitalitate.
Decolteu tonifiat cu avocado
Această mască este ideală pentru a reda pielii din zona decolteului un aspect ferm. Este simplu de făcut în casă.
Ingrediente:
- o lingură de argilă;
- un gălbenuş de ou;
- pulpa de la un sfert de avocado pasat l ulei de hamamelis.

Mod de preparare: Amestecă ingredientele şi adaugă ulei de hamamelis cât cuprinde, până ce compoziţia devine cremoasă. Aplică masca o dată pe săptămână, seara, după ce ai ieşit de la duş. Las-o să acţioneze 30 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.
La ce ajută: Argila restabileşte PH-ului natural al pielii, în timp ce oul şi fructul de avocado hidratează intens. Uleiul de hamamelis are rol tonifiant.
Soluţie cu sare de mare pentru coate aspre
Pentru coate fine, tratamentul de înfrumuseţare şi de curăţare cu lămâie şi cu sare de mare grunjoasă dă mereu rezultate.
Ingrediente:
- o lămâie l 2-3 linguriţe de sare de mare;
- o linguriţă de ulei de măsline.

Mod de preparare: Taie o lămâie în jumătate, presară deasupra sare de mare şi fă un scrub energic al coatelor. Unge zona cu ulei de măsline şi clăteşte cu apă călduţă după 10 minute.
La ce ajută: sarea de mare ajută la îndepărtarea celulelor moarte, iar lămâia împrospătează. Uleiul de măsline hidratează intens.
Miere şi ulei de migdale pentru cuticule uscate
Iată un remediu excelent, care are rolul de a hidrata mâinile şi cuticulele, dar şi de a hrăni unghiile:
Ingrediente:
- o lingură de miere;
- o lingură de ulei de migdale.

Mod de preparare: Amestecă bine ingredientele şi aplică pasta rezultată pe mâini, insistând pe cuticule. Pentru o acţiune completă, poţi lăsa soluţia şi în timpul nopţii.
La ce ajută: uleiul de migdale şi mierea hidratează intens pielea.
Sfat
Sarea de mare ajută la îndepărtarea celulelor moarte din zona coatelor, lăsând pielea catifelată.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu