ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 18 aprilie 2013

Prăjitura cu mere şi mirodenii


Prăjitura cu mere şi mirodenii
si mirodenii. Cand pregatiti prajituri, nu deschideti usa cuptorului inainte sa fi trecut cel putin doua treimi din timpul de coacere.
Timp de preparare: mediu.
Numar de portii: 8-10.
Complexitate: usor.

Ingrediente
120 g unt la temperatura camerei
160 g zahar
5 ml esenta de vanilie

2 oua, batute
240 g faina
10 g praf de copt
un praf de sare

125 ml lapte
5 g scortisoara
5 g nucsoara
2 mere, curatate si taiate felii subtiri
80 g gem de caise, incalzit

Mod de preparare
1. Mixati untul si zaharul impreuna pana se omogenizeaza.
2. Adagati esenta de vanilie, sarea si ouale batute, treptat si mixati bine.
3. Amestecati faina cu scortisoara, nucsoara si praful de copt, apoi adaugati-o in crema, alternativ cu laptele, putin cate putin, mixand de fiecare data.
Citeste si: Prajitura cu cirese si nuci

4. Puneti jumatate din aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Asezati o treime din feliutele de mere peste aluat, apoi adaugati restul de compozitie. Pe deasupra, aranjati restul feliutelor de mere, incalecandu-le. Coaceti in cuptorul preincalzit pentru o ora sau pana cand este gata.
5. Imediat cum scoateti din cuptor, ungeti prajitura cu jumatate din cantitatea de gem de caise incalzit. Lasati sa se raceasca, scoateti din tava, apoi ungeti cu restul de gem si serviti.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu