ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 23 aprilie 2013

Mulţumeşte şi fii mai fericit!

24 noiembrie 2011 | Elena Diaconu



În preajma sărbătorilor fiecare dintre noi are o stare de bine şi de mulţumire sufletească.  Însă, odată cu trecerea acestor zile se risipeşte şi atmosfera de sărbătoare. Revenirea la serviciu ne încarcă iar cu energie negativă, ne oboseşte şi ne crispează.
Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că persoanele care trec pur şi simplu peste problemele cotidiene fără să se agite sau să se eneveze sunt mai fericiti, în comparaţie cu cei care ţin cont de orice lucru mărunt care li se întâmplă.
Te menţine sănătos
Mai mult, sentimentul de mulţumire îi ajută pe oameni să fie optimişti, să aibă experienţe pozitive, să îşi menţină starea de sănătate bună şi să construiască relaţii solide cu cei din jur. Oamenii simt si exprimă mulţumire în diferite feluri. Ei se pot raporta la trecut prin prisma amintirilor, fiind mulţumiţi de copilăria şi adolescenţa pe care le-au avut; la prezent prin faptul că sunt mulţumiţi de ceea ce au reuşit să obţină; sau la viitor, menţind o atitudine pozitivă asupra momentelor ce vor urma.

Consolidează relaţiile

Numeroase cercetări arată că a mulţumi ori de câte ori o persoană este bună cu tine  ajută la îmbunătăţirea şi consolidarea relaţiilor. Un studiu realizat pe cupluri arată că partenerii care au avut timp şi bunăvoinţa de a-şi exprima mulţumirea unii faţă de ceilalţi nu doar s-au simţit mai pozitivi, dar au şi reuşit să-şi exprime mult mai uşor nemulţumirile legate de relaţie. De asemenea, şefii care le mulţumesc subalternilor au un impac pozitiv asupra celor din urmă, aceştia simţindu-se motivaţi să fie cât mai productivi.

Dezvoltă-ţi sentimentul de mulţumire

Pentru majoritatea oamenilor, recunoştinţa este o modalitate simplă de a fi împăcaţi cu ei înşişi pentru ceea ce au deja, în loc de a se strădui mereu să obţină ceva mai mult. Dacă vrei să mulţumeşti unei persoane scrie o scrisoare de mulţumire pentru a-ţi exprima bucuria şi aprecierea asupra acelei persoane care a avut un impact puternic asupra ta.  De asemenea, poţi mulţumi cuiva doar mental. Gândeşte-te la o persoană care a fost alături de tine în momentele grele, care ţi-a făcut favoruri sau care ţi-a dat un sfat bun atunci când ai avut nevoie. Vei vedea că astfel de gânduri te vor ajuta să-ţi ridici moralul şi să fii mulţumit.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu