ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Mituri despre căderea părului
Mituri despre căderea părului
Masajul capilar poate reduce căderea părului? Produsele de îngrijire a părului duc treptat la pierderea podoabei capilare?
Chiar dacă ești dispus/ă să aplici și măsuri mai drastice pentru a preveni căderea părului nu-ţi pierde speranţa. Află din rândurile următoare cât de adevărat este fiecare mit în parte!
1.    Aerul condiţionat poate afecta podoaba capilară. Poate duce la căderea părului.
Realitate: Aerul condiţionat poate afecta părul, dar nu poate duce la căderea lui. Persoanele care stau mult timp în încăperi în care este folosit aerul condiţionat au părul mai uscat și lipsit de strălucire, susţin specialiștii.

2.    Dacă îţi cade părul  în fiecare zi poţi ajunge la calviţie (absenţa sau pierderea părului).
Realitate: Este normal să pierzi până la 100 de fire de păr pe zi. Cu toate acestea, dacă observi că în fiecare zi pierzi din ce în ce mai mult păr cel mai indicat este să mergi la un medic dermatolog. Anumite afecţiuni precum diabetul zaharat sau lupusul eritematos pot cauza pierderea părului.

3.    Ondularea sau îndreptarea părului cu placa duc la căderea lui.

Realitate: Nu există o legătură directă între folosirea celor două și pierderea podoabei capilare. Dacă folosești des placa pentru îndreptare sau ondulatorul părul tău poate fi afectat. Temperatura ridicată a ondulatorului/plăcii duce la uscarea lui, piederea luciului, a volumului și la despicarea firelor de păr.

 

4.    Masarea scalpului reduce căderea părului.
Realitate: Masajul scalpului nu previne în mod direct căderea podoabei capilare. Circulaţia bună a sângelui de la nivelul scalpului ajută la regenerarea firelor de păr. În plus, masajul contribuie la eliminarea impurităţilor de pe pielea capului, mai ales că șamponarea rapidă nu este suficientă pentru îndepărtarea acestora.
5.    Folosirea frecventă a uscătorul poate cauza pierderea părului.
Realitate: Studiile realizate până în prezent au arătat că folosirea regulată a uscătorului duce la deteriorarea părului, dar nu la căderea lui. Persoanele care folosesc uscătorul pot observa că părul devine mai fragil, lipsit de vitalitate, de strălucire. Indicat este ca uscătorul să fie ţinut la o distanţă mai mare de păr pentru a nu-l afecta foarte mult.

Autor: clicksanatate.ro
Sursa: www.clicksanatate.ro  Joi, 11 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu