Leguma-minune care te scapă de hipertensiune. Un singur pahar pe zi din sucul ei reduce tensiunea cu 7%
De multe ori, hipertensiunea este o boală tăcută şi cu atât mai periculoasă, deoarece complicaţiile care apar sunt extreme de grave: infarct miocardic, accident vascular, fisurarea pereţilor aortei.
Sfecla roşie conţine numeroase substanţe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți şi este cunoscută pentru beneficiile sale încă din Antichitate.
Sucul de sfeclă roşie conţine aproximativ 0,2g de nitraţi, o cantitate echivalentă cu cea pe care o conţine un bol mare de salată verde.
,,Am fost surprinşi să vedem că o cantitate atât de mică de nitraţi poate avea un efect atât de important. Sperăm că prin creşterea consumului de vegetale care conţin nitraţi precum sfecla roşie, salata verde sau spanac, bolile cardiovasculare ar putea fi evitate,” spune profesorul Amrita Ahluwalia.
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=6568242764374414414#editor/target=post;postID=3309870521515177486
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu