ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 21 aprilie 2013

La ce este bun spanacul?

20 aprilie 2013 | Monica GeorgescuSpanacul are rolul lui bine definit în cadrul unei diete echilibrate şi pentru că este în plin sezon, nu ar trebui să-l ocoleşti! Iată la ce este bun!
În dietă
O porţie de spanac reprezintă aproape 20% din necesarul zilnic de fibre dietetice, care ajută la digestie, previne constipaţia şi menţine un nivel scăzut al zahărului în sânge.
Împotriva cancerului
Flavonoidele - fitonutrienţi cu proprietăți anticancerigene, ce se găsesc din abundenţă în spanac - s-au dovedit că încetinesc diviziunea celulară din stomac, dar şi pe cea a celulelor cancerigene. Mai mult, studiile arată că spanacul luptă împotriva apariţiei cancerului de prostată.
Anti-inflamator
Neoxantina și violaxantina sunt doi antiinflamatori, care joacă un rol important în reglementarea inflamaţiei şi sunt prezente în cantități neobișnuite în spanac.
Bun pentru piele
Cantitatea mare de vitamina A din spanac menţine pielea sănătoasă, facilitând retenţia de apă corespunzătoare pentru epidermă. Combate de altfel şi psoriazisul, acneea şi ridurile.
Pentru oase
O mână de spanac fiert asigură necesarul zilnic de vitamina K, care combate activarea în exces a osteoclastelor (celulele care descompun oasele), dar facilitează şi sinteza osteocalcinei, proteină esențială pentru menținerea densităţii şi tăriei oaselor noastre.
sursa;revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu