ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 18 aprilie 2013

Idei simple pentru un mic dejun energic



18 aprilie 2013 | Elena Diaconu




Pregătit într-un mod echilibrat, masa de dimineață poate fi startul unei zile perfecte din punct de vedere nutritiv şi energic. Iată câteva idei pentru un mic dejun sănătos!
Omletă în pită
Poți consuma la masa de dimineață o omletă din două ouă preparată în doar o linguriţă de ulei de măsline. Tot ce trebuie să faci este să tai în jumătate o pită din făină integrală de 15 centimetri şi să umpli fiecare bucată cu jumătate din omletă. Poți acoperi ouăle cu aproximativ 30 de grame de brânză rasă şi sos.
Pizza-chiflă englezească
Ai nevoie de o jumătate de chiflă din făină integrală, pe care să o tai în două și să o pui la prăjit în puțin ulei de măsline. Fiecare jumătate se acoperă cu sos de roşii, cu brânză mozarella semi-degresată rasă şi un praf de piper roşu. Se pun la cuptor şi se coc la foc mic până când brânza se topeşte.
 Smoothie de banane
Dacă vrei să consumi ceva mai ușor, prepară-ți o băutură „smoothie" făcută din lapte degresat, iaurt grecesc slab, o banană îngheţată, una sau două linguri de seminţe de in şi una sau două linguri de unt de arahide sau de migdale şi gheaţă.
Brânză de vaci cu cereale şi fructe
Pentru a-ți prepara acest mic dejun sănătos și hrănitor, ai nevoie de o jumătate de cană de brânză de vaci fără grăsimi, un sfert de cană de cereale integrale și un sfert de cană de căpşuni proaspete.
sursa; click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu