ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 26 aprilie 2013

Fără durere, e plăcere!

26 aprilie 2013 | Vizualizari: 154Durerile de spate reprezintă un disconfort fiziologic resimțit de populația adultă, mai ales în intervalul de vârstă 35-55 de ani. Conform studiilor, 5 din 10 adulți suferă de dureri de spate, cauzate de cele mai multe ori de munca fizică, manipulare a unor greutăți, pozițiile statice îndelungate.
Durerile de spate pot începe brusc, imediat după un efort fizic, sau pot fi dureri cronice, constant într-un singur punct sau care iradiază către alte zone. În ceea ce privește distribuția pe sexe, femeile sunt cele mai predispuse la durerile de spate: în sarcină, când greutatea suplimentară afectează sistemul osos, în perioada alăptării, din cauza poziției, sau în general, datorită genţiler grele purtate pe un singur umăr.
Tipurile de durere asociate inflamației, leziunii, contracturii musculare coexista de cele mai multe ori şi nu cedează la administrarea unei singure substanțe. Cea mai eficientă atitudine este administrarea unei combinații de substanțe care combat durerea prin mai multe mecanisme, potențând astfel acțiunea analgezică. 
Dar acum există pe piață un produs inovator, pentru administrare locală, cu o combinaţie unică de trei substanțe active prin care este potențate acțiunea analgezică a acestuia și este atenuată rapid senzația de durere. Asocierea dintre piroxicam, clorhidrat de ciclobenzaprină și lidocaină acționează asupra durerii prin trei mecanisme diferite.
Piroxicamul face parte din grupa antiinflamatoarelor și analgezicelor, utilizat pe scară largă în afecțiunile dureroase de natură musculară și articulară. Prin administrarea locală, prin masaj direct la locul dureros se evită efectele adverse care apar de obicei la administrarea altor antiinflamatoare (dureri şi iritaţii gastrice).  Lidocaina este un anestezic local cu efect imediat, care diminuează transmiterea senzației de durere de la locul dureros către creier și astfel scade percepția durerii.
Clorhidratul de ciclobenzaprina este un analgezic cu mecanism asemănător anestezicelor locale. O asemenea combinație de substanțe permite utilizarea unei cantități mai mici de produs pentru tratarea durerilor, iar prin forma farmaceutică de gel, absorbția este mai rapidă fără a mai fi nevoie de masaj la locul dureros, avantaj mai ales în cazul afecțiunilor traumatice la care durerea intensă nu permite masajul.
sursa; click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu