ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 18 aprilie 2013

EFECTUL NEGATIV al paracetamolului! Uite ce poate provoca

Banalul paracetamol, pe care fiecare l-a luat măcar o dată în viaţă pentru o durere sau o răceală pare să fie un adevărat inamic pentru sănătate, în unele cazuri.
Un studiu realizat de cercetători belgieni avertizează în privinţa efectelor paracetamolului, care ar tripla riscurile de alergii la bebeluşi, potrivit Agerpres. Cercetarea, evocată marţi de pr Francoise Smets, gastroeneterolog şi hepatolog pediatric la clinica universitară St-Luc, pune în evidenţă o creştere semnificativă a numărului de copii alergici în cazul în care au fost trataţi cu paracetamol, unul din cele mai utilizate medicamente împotriva febrei şi a durerilor.
Mai mult, paracetamolul este prezent în numeroase medicamente. Cercetătoarea a observat 300 de copii timp de cinci ani, încercând să afle ce provoacă riscul de apariţie a alergiilor.
Altfel, specialiștii atrag atenția că un sfert din utilizatorii de paracetamol îl iau în doze prea mari şi pe durate prea îndelungate, pentru că nu citesc cu atenție prospectul, potrivit căruia sub nici o formă un adult nu trebuie să depășească doza maximă de 4g în 24 de ore.


Mai mult: EFECTUL NEGATIV al paracetamolului! Uite ce poate provoca - Sănătate | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu