9 doze de vitamine și minerale naturale |
Esenţiale pentru organism, vitaminele și mineralele te ţin sănătos și
îţi dau energie. Specialistul Click! în medicină tradiţională inidiană,
dr. Ovidiu Chiș ne spune din ce alimente ne putem lua doza zilnică de
sănătate.
Roșii, ţelină, broccoli, varză, morcovi, fasole, cartofi,
banane, struguri, mere, migdale, nuci, alune, soia boabe, miere de
albine
Conţin: Bor, calciu, magneziu Tratează: Pietrele la rinichi Cacao, ciocolată neagră, banane, cartofi, pere, susan, alge marine, spirulină, nucșoară, alune, caju, nuci braziliene, soia, cereale intregrale, miere de albine. Conţin: Cupru, minerale coloidale Tratează: Căderea părului, anevrismul, varicele, durerile lombare, lombosciatica Lapte și derivatele sale, cereale, gălbenuș de ou, soia, fasole, mazăre, apă minerală. Conţin: Calciu Tratează: Osteoporoza Măceșe, citrice, pătrunjel și alte zarzavaturi verzi Conţin: Vitamina C Tratează: Cancerul Cătină și legume colorate în galben Conţin: Vit A, zinc, calciu, riboflavină, molibden Tratează: Cancerul Mere, boabe soia, roșii, ţelină, migdale, broccoli, banane, miere de albine. Conţin: Bor Tratează: Osteoporoza, impotenţa Alune, unt de arahide, ouă, cereale integrale, nuci, produse lactate, legume uscate. Conţin: Zinc Tratează: Pierderea gustului și a mirosului Leguminoasele: fasole, năut, linte, mazăre, soia și legumele de culoare verde conţin mult calciu. Acestea au mai multe avantaje decât produsele lactate. Conţin antioxidanţi, carbohidraţi complecși, fibre, fier, puţine grăsimi și deloc colesterol. Iar absorbţia de calciu din vegetale este superioară faţa de calciul provenit din lapte și produsele lactate. Absorbţia de calciu din lapte este de aprox 32%, iar pentru broccoli și varză, este 40-64%. Conţin: Calciu Tratează: Pareza facială, paradontoza, gingivita, artrita, hipertensiunea arterială, convulsile, crampele, spasmofilia, durerile lombare, lombosciatica Cerealele integrale (porumb, grâu, ovăz, orz, secară) nucile, alunele, smochinele, migdalele, cacao, legumele verzi, merele, bananele, ouăle, apele minerale bogate în magneziu. Conţin: Magneziu Tratează: Durerile de cap, lipsa poftei de mâncarea, senzaţia de oboseală, ameţelile, tremurăturile, furnicăturile sau amorţeala membrelor, cârceii, senzaţia de lipsă de aer, scăderea presiunii arteriale, palpitaţiile, aritmia cardiacă, fragilitatea unghiilor, a părului și a dinţilor, stările de depresie sau de nervozitate. |
Autor: click.ro Sursa: www.click.ro Luni, 22 Aprilie 2013 |
marți, 23 aprilie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu