ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 23 aprilie 2013

 9 doze de vitamine și minerale naturale
9 doze de vitamine și minerale naturale
Esenţiale pentru organism, vitaminele și mineralele te ţin sănătos și îţi dau energie. Specialistul Click! în medicină tradiţională inidiană, dr. Ovidiu Chiș ne spune din ce alimente ne putem lua doza zilnică de sănătate.
Roșii, ţelină, broccoli, varză, morcovi, fasole, cartofi, banane, struguri, mere, migdale, nuci, alune, soia boabe, miere de albine
Conţin: Bor, calciu, magneziu
Tratează: Pietrele la rinichi

Cacao, ciocolată neagră, banane, cartofi, pere, susan, alge marine, spirulină, nucșoară, alune, caju, nuci braziliene, soia, cereale intregrale, miere de albine.
Conţin: Cupru, minerale coloidale
Tratează: Căderea părului, anevrismul, varicele, durerile lombare, lombosciatica

Lapte și derivatele sale, cereale, gălbenuș de ou, soia, fasole, mazăre, apă minerală.
Conţin: Calciu
Tratează: Osteoporoza

Măceșe, citrice, pătrunjel și alte zarzavaturi verzi
Conţin: Vitamina C
Tratează: Cancerul

Cătină și legume colorate în galben
Conţin: Vit A, zinc, calciu, riboflavină, molibden
Tratează: Cancerul

Mere, boabe soia, roșii, ţelină, migdale, broccoli, banane, miere de albine.
Conţin: Bor
Tratează: Osteoporoza, impotenţa

Alune, unt de arahide, ouă, cereale integrale, nuci, produse lactate, legume uscate.
Conţin: Zinc
Tratează: Pierderea gustului și a mirosului

Leguminoasele: fasole, năut, linte, mazăre, soia și legumele de culoare verde conţin mult calciu. Acestea au mai multe avantaje decât produsele lactate. Conţin antioxidanţi, carbohidraţi complecși, fibre, fier, puţine grăsimi și deloc colesterol. Iar absorbţia de calciu din vegetale este superioară faţa de calciul provenit din lapte și produsele lactate. Absorbţia de calciu din lapte este de aprox 32%, iar pentru broccoli și varză, este 40-64%.
Conţin: Calciu
Tratează: Pareza facială, paradontoza, gingivita, artrita, hipertensiunea arterială, convulsile, crampele, spasmofilia, durerile lombare, lombosciatica

Cerealele integrale (porumb, grâu, ovăz, orz, secară) nucile, alunele, smochinele, migdalele, cacao, legumele verzi, merele, bananele, ouăle, apele minerale bogate în magneziu.
Conţin: Magneziu
Tratează: Durerile de cap, lipsa poftei de mâncarea, senzaţia de oboseală, ameţelile, tremurăturile, furnicăturile sau amorţeala membrelor, cârceii, senzaţia de lipsă de aer, scăderea presiunii arteriale, palpitaţiile, aritmia cardiacă, fragilitatea unghiilor, a părului și a dinţilor, stările de depresie sau de nervozitate.


Autor: click.ro
Sursa: www.click.ro  Luni, 22 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu