ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 24 aprilie 2013

 Uleiul de măsline. Cum îl alegi să-ţi fie medicament
Uleiul de măsline. Cum îl alegi să-ţi fie medicament Departe de a fi simplu remediu, uleiul de măsline a fost vedeta a nenumărate studii, care au decis că poate lupta cu boli dintre cele mai diverse.
Medicii susţin că uleiul de măslineface parte din grupul alimentelor de protecţie pentru sănătate. Este un excelent furnizor de acizi grași monosaturaţi capabili să prevină o serie de boli grave.
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi poate băga mâna în foc că previne boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie să știm însă cum să-l alegem.

"Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” atrage atenţia expertul. Puţini sunt fabricanţii care respectă aceste reguli.

"Concret, din 100 de kilograme de pulpă de măsline, ar trebui să se extragă 20 de kilograme de ulei, dar ei o încălzesc și obţin 40 de kilograme. Este ca și cum ai vinde un Trabant drept Mercedes,” detaliază profesorul.
"E păcat să-l irosiţi la prăjit”
 Uleiurile de măsline extravirgine a căror etichetă specifică negru pe alb presarea la rece sunt o raritate pe rafturile supermarketurilor. ,,Se găsesc mai degrabă în magazinele micuţe, cu produse ecologice,” mai arată Mencinicopschi. Ar trebui folosit ca atare, nicidecum prăjit. ,,La ardere e păcat să-l irosim pe cel extravirgin mai scump. La prăjit putem alege uleiul rafinat de măsline și cel nehidrogenat de palmier,” spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Autor: doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Miercuri, 24 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu