ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Crude adevăruri despre căsnicie, pe care nu ţi le spune nimeni
Crude adevăruri despre căsnicie, pe care nu ţi le spune nimeni Până ajungi să te căsătorești, consideri că-ţi cunoști destul de bine partenerul. Însă viaţa în doi, în căsnicie, scoate la iveala multe hibe atât ale partenerului, cât și ale tale și te pune în situaţii la care nu te așteptai deloc.
„Oamenii sunt foarte surprinsi ca, pana si in cele mai intime relatii, exista multe lucruri pe care nu le stiu despre partener si care trebuie aflate”, a atras atentia Kim Lundholm-Eades, terapeut relational si familial la CenterLife Counseling.
Iata cateva adevaruri despre casnicie pe care nu ti le spune nimeni si pe care multi le afla pe calea cea grea!

Te stresezi din cauza nimicurilor

Ti se pare absurd sa va certati in legatura cu culoarea pe care trebuie sa o aiba servetelele de masa, dar se poate intampla. Profesorul Terri L. Orbuch de la Universitatea Michigan spune ca „multe cupluri au marturisit ca au fost mai mult decat surprinse cand si-au dat seama ca trebuie sa discute si sa aplaneze certuri iscate din nimicuri, situatii cu care nu s-au confruntat niciodata inainte sa se casatoreasca”. Concluzia vine dupa ce Orbuch a analizat evolutia relatiilor a 373 de cupluri pe parcursul a 24 de ani. El atrage atentia ca, vrem nu vrem, ajungem sa ne stresam si sa avem dispute din cauze aparent nesemnificative si ca doar comunicarea si discutiile calme pot face sa treca si hopul acesta.

Familia conteaza mai mult decat crezi

Poate la 23 de ani nu te-ai gandit ca familia e totul, dar cand o sa ajungi sa te certi cu sotul pentru ca tu, sotia, consideri ca nu se comporta adecvat cu tatal lui, asadar socrul tau, vei avea un moment de luminare in care iti vei da seama cat de mult conteaza pentru tine familia ca intreg. Sa iti pese si de ai lui, nu doar de ai tai este un lucru extraordinar, dar totul pana in punctul in care iti afecteaza relatia cu parteneri. Amandoi trebuie sa fiti deschisi la minte si sa intelegeti ca compromisul si comunicarea sunt absolut necesare pentru trainicia relatiei.

 Grijile se amplifica

Daca inainte de casatorie, cand erai singura, nu te agitai atat de mult din cauza locului de munca, odata ce ti-ai pus pirostriile totul incepe sa conteze mai mult. De ce? Pentru ca nu mai este doar vorba de tine, ci de voi, iar daca este si un copil la mijloc, atunci grijile pentru a mentine totul sub control, mai ales financiar, se amplifica simtitor. Mai mult de atat, fiecare aniversare, succes legat de munca, probleme medicale sau angajamente de familie cresc in importanta si le acorzi mai multa atentie si grija decat inainte.
Complimentele sunt cheia trainiciei casniciei
Multi spun ca sinceritatea si comunicarea sunt ingredientele-cheie ale retetei de succes ale unui casnicii, expertii in psihologie atrag atentia ca un obicei minor ar putea avea mult mai multa importanta: a face complimente. „Fericirea pe termen lung tine extrem de mult de complimentele pe care le faci partenerului, si el inapoi tie, dar si modului in care sarbatoresti tu reusitele lui. Aceste mici obiceiuri intaresc relatia si dau un sentiment puternic inradacinat ca cel de langa tine chiar de apreciaza si te sustine. Asa ca recomand tuturor oamenilor casatoriti sa caute oportunitati de a se bucura de succesul, oricat de mic ar fi el, al partenerului si de a-l complimenta”, a spus profesorul in psihologie Arthur Aron, de la Universitatea Stony Brook.
 


Autor: lyla.ro
Sursa: www.lyla.ro  Vineri, 12 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu