ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 28 aprilie 2013

Cinci alimente pentru creier
Cinci alimente pentru creier
Dacă vreţi să învăţaţi mai bine sau să îmbunătăţiţi puterea minţii pentru a lua note mai bune, trebuie să învăţaţi să vă hrăniţi creierul. Dacă sunteţi părinţi și vreţi să aveţi copii numai premianţi, nu este necesar să le daţi cine știe ce medicamente. Iată alimentele care asigură o minte brici.
 

Peștele
Cum poate peștele să vă facă să luaţi note mai bune? Datorită conţinutului său bogat în acizi Omega-3. Cea mai mare parte din creier e alcătuită din ţesuturi grase, iar consumul de pește îl ajută să aibă o capacitate mai mare de memorare.  Potrivit unor sudii de ultimă oră, publicate de American Journal of Clinical Nutrition, consumul regulat de pește reduce riscul de demenţă la bătrâneţe, un alt indiciu privitor la impactul său asupra sănătăţii creierului.
Nucile
Ca și peștele, nucile, migdalele și fisticul conţin cantităţi importante de acizi grași esenţiali care ajută creierul să funcţioneze optim.
În plus, nucile conţin fier și furnizează oxigen creierului care cresc puterea minţii și abilitatea de a reţine informaţii. Un minimum de 30 de nuci pe zi este recomandat pentru asigurarea unei sănătăţi optime a creierului.
Deoarece conţin din belșug acizi nesaturaţi (grăsimi "bune"), nucile sunt și o bună sursă de energie.
Merele
Se spune că un măr pe zi ţine doctorul departe. Mai puţin se cunoaște faptul că merele îmbunătăţesc și performanţele intelectuale. Coaja mărului conţine un puternic antioxidant numit quercetină care îmbunătăţește memoria. Dacă veţi combina consumul zilnic de mere cu un plan de a studia mai eficient, vă puteţi aștepta să obţineţi note mai bune. Dacă aveţi copii, daţi-le zilnic mere și vă veţi bucura de rezultatele lor școlare.
Spanacul
Spanacul era preferatul lui Popeye marinarul pentru că-i făcea mușchii mai puternici. Puţin se știe însă că acesta îmbunătăţește și puterea creierului. Cei ce mănâncă mult spanac își asigură note mai bune. Motivul este că spanacul este bogat în acid folic și chiar are puterea de a ajuta la recuperarea memoriei pierdute. Celor care nu le place gustul spanacului li se recomandă să-l combine cu diverse condimente preferate.
Ceapa
În cultura orientală, ceapa este recunoscută pentru capacitatea sa de a îmbunătăţi funcţiile creierului, cum ar fi memoria și concentrarea. Ceapa roșie în special poate ajuta pe cei care o consumă să ia note bune, mai ales în combinaţie cu un program bazat pe îmbunătăţirea strategiilor pentru o mai bună folosire a memoriei.  Compușii din ceapă, în special antocianina și quercetina, s-au dovedit foarte eficienţi în prevenirea bolii Alzheimer.

Autor: click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 26 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu