ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 28 aprilie 2013

Cele mai sănătoase 20 de băuturi pentru organism!

Nemţii de la cotidianul Bild ne sfătuiesc ce băuturi este indicat să bem pentru a scăpa de sete, pentru a ne răcori şi pentru a bea ceva bun, cu gust. Specialiştii spun că urmând aceste sfaturi nu numai că ne vom satisface nevoia de a ne răcori, ci putem scăpa chiar şi de cancer.

1. Cacao - este bună pentru piele

Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cât de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat şi cât mai puţin zahăr sau chiar deloc.

2. Vinul - te slăbeşte

Cu un consum moderat de vin, slăbeşti. De asemenea, vinul previne apariţia aterosclerozei. Cantitatea recomandată ste de 1 pahar pe zi, nu mai mult de un litru pe săptămână. Important: două zile pe săptămâna nu se consumă pentru a nu da dependenţă.

3. Sucul de rodie - stimulează fluxul de sânge

Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sângelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.

4. Lapte - protejează împotriva hipertensiunii arteriale

Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: până la două pahare mari pe zi.

5. Suc de Cătină - întăreşte nervii

Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier şi mangan, blocând efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, câte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.

6. Chefir - rezolvă probleme digestive

Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic până la 1/2 litri.

7. Bere - pentru oase puternice

Siliciul din în bere este necesar în construcţia şi regenerarea oaselor. Când este foarte cald afară se recomandă berea fără alcool. Cantitatea: o sticlă de 0,33 l pe zi.

8. Sucul de merişor (coacăze roşii de pădure) - previne infecţiile tractului urinar

Sucul de merişor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.

9. Suc de roşii - protejează împotriva radiaţiilor solare

Licopenul, fitonutrientul care dă roşiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

10. Suc de portocale - previne ateroscleroza

După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sânge şi favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.

11. Cafea - protejează împotriva accidentelor vasculare

Cofeina inhibă lipirea trombocitelor din organism, acestea fiind foarte importante atunci când este vorba de un accident vascular. Se recomandă 1-2 căni pe zi, dacă medicul nu vă interzice consumul de cafea.

12. Apa - întăreşte inima

Apa ajută la problemele renale şi urinare, în ceea ce priveşte indigestia, aciditatea, întăreşte inima, ajută circulaţia şi memoria. Cantitate sănătoase: 1 pahar de apă pe oră, aproximativ 1,5 – 2 litri pe tot parcursul zilei.

13. Ceaiul negru - ajută la prevenirea bolii Alzheimer

Ceaiul negru îmbunătăţeşte fluxul de sânge, previne rigidizarea arterelor, previne boala Alzheimer. Dar numai fără lapte! Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

14. Ceaiul verde - protejeaza împotriva cancerului

Conţine polifenoli care stimulează regenerearea celulelor şi a ţesuturilor. Ajută şi împotriva cariilor dentare. Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

15. Suc de morcovi - face pielea frumosă

Beta carotenul şi vitamina A din morcov întăreşte sistemul imunitar, accelerează bronzul natural, proteja împotriva razelor UV, ajută pielea uscată. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.

16. Oţet de mere - ajută la detoxifierea organismului

Conţine minerale (magneziu, potasiu, calciu) stimulând metabolismul celor care au probleme cu greutatea. Detoxifiază organismul şi ajută activitatea intestinelor. Cantitatea sănătoasă: 1 lingură de oţet de mere în fiecare zi, într-un pahar mare de apă.

17. Suc de nucă de cocos – păstrează echilibrulo corpului

Nu are calorii şi ajută organismul să păstreze un echilibru acido-bazic, reducând acidul uric, detoxifică organismul. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.

18. Apa de ghimbir – bună împotriva simptomelor de greaţă

Conţine beta caroten, calciu, fier, zinc şi uleiuri preţioase. Stimuleaza circulaţia, ajută la ameliorarea durerilor, diminuează efectul de greaţă, ajută împotriva indigestiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.

19. Băutură din grâu fermentat – bună pentru piele

Este plină de minerale, fibre, vitamine şi enzime. Întăreşte intestinele, ajută sistemul imunitar, îmbunătăţeşte rezultatele testelor de sânge şi este bună pentru piele. Conţine doar 5 calorii pe litru. Cantitea sănătoasă: 1-3 pahare mici pe zi.

20. Sucul de sfeclă roşie - ajută împotriva anemiei

Mineralele valoroase (magneziu, cupru) stimulează apetitul, intensifică fluxul bilei şi protejează împotriva radicalilor liberi. Ajută, de asemenea, împotriva anemiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.


Mai mult: Cele mai sănătoase 20 de băuturi pentru organism! - Sănătate | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu