Cele mai nocive alimente pentru corpul tau
Printează
Vizualizări:
3537
10/04/2013 - Sfatul Parintilor
Pentru
multa lume, alimentatie sanatoasa inseamna sa se incadreze intr-un
anumit numar de calorii pe zi. Adevarul este insa ca, la fel de
importanta precum cantitatea, este si calitatea alimentelor consumate.
Iata 5 alimente care iti pot pune sanatatea in pericol, desi pana
acum, pe unele dintre ele le considerai sigure, potrivit site-ului
care2.com.
1. Floricelele la microunde
Ambalajul in care sunt tinute floricelele contine o substanta numita
acid perfluorooctanic (APFO), substanta care a fost asociata cu diverse
forme de cancer si infertilitate. La aceasta problema se adauga si
continutul ridicat de sare si grasimi.
Varianta sanatoasa sunt floricelele preparate la ceaun, pentru ca ai control asupra cantitatilor de ulei si sare folosite.
2. Bauturile carbogazoase
Consumul de bauturi carbogazoase in exces a fost asociat cu
declansarea unor afectiuni precum boli cardiovasculare, cancer,
depresie, obezitate. Nici bauturile “light” nu sunt mai sanatoase.
3. Chips-urile
Nici prin cap nu-ti trece cat de multa sare si grasimi se afla intr-o
punga de chips-uri. Si asta nu e tot. Chips-urile mai pot contine
acrylamida, o substanta chimica asociata cu cresterea riscului
dezvoltarii diverselor forme de cancer si infertilitate. Nici cartofii
prajiti nu sunt prea departe de aceasta problema.
4. Rosiile conservate
In afara faptului ca nu sunt la fel de gustoase precum rosiile
proaspete, rosiile din conserva sunt supuse riscului contaminarii cu
bisfenol-A (BPA), o substanta care este asociata cu malformatii
congenital, boli cardiovasulcare, obezitate, diabet, tulburari ale
tiroidei si chiar cancer.BPA-ul a fost interzis in confectionarea
recipientelor pentru bebelusi si copii mici.Intr-o conserva de rosii pot
ajunge 50mcg BPA, de aceea este recomandata varianta proapata sau
rosiile imbuteliate in recipiente de sticla.
5. Margarina
Daca nu ar avea deloc coloranti, margarina ar fi gri. Considerata
multa vreme mai sanatoasa decat untul pentru ca, fiind vegetala, n-are
cholesterol, margarina vine, de fapt, la pachet cu o multime de grasimi
trans (care cresc colesterolul). Opteaza mai bine pentru uleiul de
masline. Atentie, nu prea mult pentru ca are un continut sporit de
calorii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu