ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 14 aprilie 2013

Cele 6 reguli fundamentale pentru sanatatea CREIERULUI


Cele 6 reguli fundamentale pentru sanatatea CREIERULUI
Cele 6 reguli fundamentale pentru sanatatea CREIERULUI
Atunci cand vorbim despre sanatatea creierului, includem practic in discutie tot ceea ce tine de stilul de viata, dar si de bagajul genetic.

Atunci cand vorbim despre sanatatea creierului, includem practic in discutie tot ceea ce tine de stilul de viata, dar si de bagajul genetic.
Sistemul nervos (central si periferic) depinde de unii factori de mediu, de alimentatie, de conditia fizica, de prezenta si evolutia unor boli, dar si de predispozitia genetica.
Conform studiilor din ultimele decenii, pentru a ne mentine sanatatea sistemului nervos si pentru a evita o serie de afectiuni este indicat sa urmam cativa pasi simpli.
6 Reguli fundamentale pentru sanatatea CREIERULUI
Aveti grija ce mancati
Evitati cat se poate de mult zaharul – acesta are efect toxic asupra multor organe, printre care se numara si sistemul nervos. Pentru a va convinge va sugeram sa cititi articolul: Ajutor: Zaharul ne micsoreaza creierul!
De asemenea alimentele procesate, semipreparatele si cele fast-food au efecte nocive asupra creierului.
Alimente indicate pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos:
- drojdia – bogata in vitamine din complexul B;
- fructele de mare;
- pestele: bogat in grasimi sanatoase si acizi grasi omega 3 si omega 6
- fructe si legume crude, bogate in vitamine si minerale de care sistemul nervos are nevoie.

Considerati programul de o prioritate
Exercitiile fizice si miscarea in general prezinta numeroase efecte benefice asupra sanatatii, cum ar fi marirea patului sanguin, combaterea unor tipuri de anemie, cresterea protectiei fata de bolile cardiovasculare, preventia tensiunii arteriale marite, prevenirea accidenetelor vasculare cerebrale si a infarctului miocardic, intarirea oaselor si articulatiilor, cresterea tonusului muscular, corectarea pozitiilor vicioase de colana vertebrala, prevenirea si ameiorarea diabetului si asa mai departe. Pentru toate aceste beneficii este important ca sportul sa fie corect efectuat si corect dozat.
In cazul sistemului nervos, specialistii au descoperit intr-un studiu recent ca durata de viata a neuronilor este net mai mare in cazul persoanelor care obisnuiesc sa faca sport si ca cei care practica exercitii fizice cu regularitate sunt mai sanatosi si traiesc mai mult.
Fa exercitii pentru memorie
Este important sa cunoasteti ca nu doar odihna si alimentatia ne ajuta sa avem un stil de viata sanatos si eventual sa traim mai mult, ci si exercitiul mintii.
Este demonstrat faptul ca cei care combina alimentatia sanatoasa si sportul cu activitati intelectuale intense par mai tineri decat varsta lor reala, sunt mai sanatosi si au o speranta de viata mai mare. Iar exerciutul mintii joaca un rol important in toate acestea.
Din pacate mecanismele din spatele acestor rezultate nu sunt complet elucidate, dar se pare ca prin exercitiul mintii fluxul cerebral creste si creierul este mai bine oxigenat si hranit.
Alegeti vicii mai putin nocive
Doua vicii comune sunt daunatoare creierulu: fumatul si consumul de alcool.
Fumatul scade fluxul sanguin cerebral si totodata scade si capacitatea globulelor rosii de a lega oxigenul, astfel incat creierul primeste mai putini nutrienti precum si o concentratie mai mica de oxigen.

Citeste mai multe pe: Healthy
sursa; napocanews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu