ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 18 aprilie 2013

Ce mănânci la nervi, să te relaxezi şi să nu te îngraşi

Este ştiut că alimentele sănătoase îmbunătăţesc calitatea vieţii. Unele produse au mai multe avantaje decât ai crede. Au gust bun, te ajută să îţi păstrezi sau să îţi recapeţi silueta şi să combaţi în acelaşi timp stresul.
 

►SPANACUL

La fel ca majoritatea verdeţurilor, este bogat în magneziu, care favorizează menţinerea stării de calm şi de relaxare. Conţine şi antioxidanţi care ajută la întărirea sistemului imunitar. Adaugă spanac în salate, shake-uri sau consumă-l sub formă de mâncare. Este excelent atât dacă vrei să-ţi păstrezi greutatea, cât şi dacă doreşti să scapi de mai multe kilograme, beneficiind totodată de nutrienţi importanţi pentru organism.

►ARDEIUL GRAS ROŞU

Durduliii ardei graşi de culoare roşie conţin vitaminele A şi C, într-o cantitate mai mult decât generoasă, fiind antioxidanţi puternici şi care luptă împotriva radicalilor liberi. Ardeii mai conţin vitaminele B1 şi B6, care ajută la regenerarea celulelor din sistemul nervos distruse de oboseală şi de stres.

►SEMINŢELE DE FLOAREA-SOARELUI

O importantă sursă de nutrienţi, seminţele de floarea-soarelui conţin vitamine din complexul B, care favorizează relaxarea, şi magneziu, ce combate eficient stresul sau migrenele. Consumul de seminţe de floarea-soarelui scade nivelul colesterolului şi nu îngraşă dacă sunt consumate cu măsură. Consumul recomandat este de 50 de grame pe zi, ocazional.

►AFINELE

Bobiţele de afine sunt nu numai delicioase, ci şi foarte sănătoase. Abundă în vitamina C şi antioxidanţi, care întăresc sistemul imunitar, intensifică arderea grăsimilor şi preîntâmpină formarea unui nou ţesut adipos. Iar pentru că mai conţin şi flavonoide, au putere de relaxare asupra organismului.

►LAPTELE

O cană cu lapte călduţ poate fi încântătoare mai ales seara, înainte de culcare. Alungă stresul, te relaxează şi te ajută să te odihneşti mai bine. Să nu uităm nici de calciul pe care îl conţine, alături de alţi nutrienţi importanţi, precum triptofanul, cu efect antistres.

►PORTOCALELE

Îndrăgitele portocale sunt bune şi săţioase. Pot fi o gustare între mese, sunt surse bogate de vitamina C, fibre şi apă, iar mirosul atât de plăcut al acestor fructe alungă stresul şi anxietatea.

VEGETALELE COMBAT EFECTELE NOCIVE

"Alimentația ne poate ajuta să facem faţă mai ușor și fără urmări perioadelor dificile, stresante. Vegetalele sunt încărcate cu substanțe antioxidante, care contracarează efectele nocive pe care stresul le manifestă la nivel celular. O alimentație sănătoasă, fără excese, ne oferă energie fără a solicita suplimentar organismul, așa cum se întâmplă atunci când mâncăm hrană de proastă calitate, săracă în nutrienți şi încărcată cu «toxine»."
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

Mai mult: Ce mănânci la nervi, să te relaxezi şi să nu te îngraşi - Libertatea pentru Femei | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu