Berea, un posibil remediu împotriva procesului de îmbătrânire |
Hameiul, un ingredient cheie al berii, este considerat un remediu în
lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit
unor studii derulate de cercetători din Austria și Cehia, berea
consumată ?n cantităţi moderate poate avea proprietăţi anti-inflamatorii
ce au drept efect încetinirea procesului de ?mbătrânire.
"Hameiul este binecunoscut ca un bun antioxidant, el fiind folosit preponderent, pe lângă industria berii, și în industria farmaceutică. Faptul că îl regăsim printre ingredientele berii nu poate decât să ne bucure, având în vedere beneficiile sale pentru sănătate. Mai mult, doamnele iubitoare de bere au un motiv în plus să se bucure de băutura lor favorită pentru că aceasta poate întârzia chiar efectele îmbătrânirii." declară Dr. Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie. ?n studiul publicat de revista International Immunopharmacology, cercetătorii de la Innsbruck Medical University din Austria au dezvăluit că hameiul utilizat la fabricarea berii poate influenţa producţia de neopterină, un marker al proceselor inflamatorii, ca și nivelul de triptofan, aminoacid esenţial al cărui nivel scăzut pare să se asocieze cu intensitatea crescută a inflamaţiilor. Sprijinind descoperirile cercetătorilor austrieci, oamenii de știinţă din Republica Cehă au adus la rândul lor ?n atenţia publicului rezultatele unui studiu care demonstrează ca un consum moderat de bere ?ncetinește procesul de ?mbătrânire și, mai mult, reduce posibilitatea producerii unui atac de cord ?n rândul bărbaţilor. |
Autor: libertatea.ro Sursa: www.libertatea.ro Vineri, 12 Aprilie 2013 |
sâmbătă, 13 aprilie 2013
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu