ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 21 aprilie 2013

Beneficiile nebănuite ale SEMINŢELOR DE SUSAN

O cana de seminte nedecorticate si neprajite de susan contin mai mult calciu decat o cana de lapte si depasesc carnea in ceea ce priveste cantitatea de proteine. Dincolo de acesti nutrienti esentiali, semintele de susan (albe sau negre) furnizeaza organismului carbohidrati buni, grasimi sanatoase, magneziu, fier, fosfor, vitamina B1, vitamina E, zinc, mangan, cupru si triptofan.

Beneficiile nebănuite ale SEMINŢELOR DE SUSAN
Beneficiile nebănuite ale SEMINŢELOR DE SUSAN
1. Semintele de susan previn bolile de inima

Datorita continutului ridicat de grasimi mononesaturate, semintele de susan scad nivelul de colesterol rau LDL si iti curata vasele de sange de sedimentele grase, scrie sanatate.ele.ro. Astfel, inima ta va fi protejata de boli precum ateroscleroza, iar circulatia sangelui va fi imbunatatita.

De asemenea, semintele de susan regleaza tensiunea arteriala, care la randul ei poate provoca diverse boli cardiovasculare complicate.

2. Semintele de susan previn cancerul

Studiile arata ca semintele de susan contin antioxidanti puternici, care iti pastreaza pielea tanara si frumoasa, dar in acelasi timp pot preveni anumite tipuri de cancer. Ingredientele minune din semintele de susan sunt lignanii, compusi care au proprietatea de a scadea riscul de cancer la san sau cancer de colon.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/beneficiile-nebanuite-ale-semintelor-de-susan_1134238.html#ixzz2R4zcjC3N
Follow us: @realitatea on Twitter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu