ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 24 aprilie 2013

Alimentele care previn accidentul vascular mai eficient decât orice medicament
Alimentele care previn accidentul vascular mai eficient decât orice medicament Accidentul vascular cerebral este un fenomen imposibil de ignorat, din cauza frecvenţei și urmărilor sale grave: moarte, invaliditate, perioade lungi și dificile de recuperare. Pe plan mondial, acesta reprezintă una dintre primele cauze de mortalitate și principala cauză de invaliditate, anual fiind înregistrate 15 milioane de astfel de îmbolnăviri, soldate cu 5 milioane de decese și 5 milioane de cazuri de invaliditate. Asta inseamnă că, în lume, unul din zece decese sunt cauzate de accidentele vasculare cerebrale.
Principalul factor de risc în accidentul vascular este hipertensiunea arterială. Aceasta crește de 4-6 ori posibilitatea producerii unui astfel de eveniment. De aceea este important ca tensiunea arterială să fie controlată periodic de la vârste tinere, iar în cazul depistării hipertensiunii arteriale regimul alimentar este foarte important.
Recent, cercetărorii de la American Heart Association au descoperit că fibrele insolubile scad tensiunea arterială, previn obezitatea și riscul unui accident vascular . Surse importante de fibre insolubile sunt cerealele integrale, fructele, legumele și nucile.
Potrivit noului studiu, cu fiecare 7 grame de fibre în plus pe zi, riscul unui accident vascular scade cu 7%.
,,Rezultatele studiului sunt foarte importante deoarece în acest moment nu există foarte multe medicamente care previn accidentul vascular, însă schimbarea obiceiurior alimentare precum creșterea cantităţii de fibre consumate este o soluţie eficientă și la îndemâna oricui prin care poate fi prevenit un accident vacular cerebral”, spune dr. Dean Sherzai.

Autor: doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Miercuri, 24 Aprilie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu