ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 18 aprilie 2013

Alimente care-ţi menţin respiraţia proaspătă

18 aprilie 2013 | Sorina Severin



Deşi te speli pe dinţi în mod regulat, în anumite momente ale zilei simţi că respiraţia nu mai este la fel proaspătă ca în decursul dimineţii? Dacă nu vrei să apelezi la gumă, anumite alimente te pot ajuta să remediezi această problemă.
Ceaiul
Ceaiul negru sau cel verde este bogat în antioxidanţii numiţi polifenoli. Aceştia au rolul de a curăţă gura de bacteriile ce provoacă respiraţia urât mirositoare, cunoscută sub numele de halenă. Secretul este să bei ceaiul neîndulcit, în caz contrar sunt diminuate proprietăţile antioxidanţilor.
Iaurtul
Poţi scăpa definitiv de problema respiraţiei urât mirositoare dacă mănânci zilnic iaurt. Un păhărel de iaurt, de preferinţă fără zahăr dar cu o cantitate mare de culturi vii, îndepărtează bacteriile responsabile de apariţia halenei. De ajutor în acest proces, este şi aportul de vitamina D pe care îl are iaurtul, aceasta fiind de folos în procesul de curăţare a cavității bucale.
Ierburile proaspete
Fă un obicei din a mesteca ierburi proaspete ori de câte ori simţi că este nevoie. Acestea au rolul de a omorî bacteriile şi de a împrospăta respiraţia. Printre cele mai bune opţiuni la care poţi apela este pătrunjelul verde, menta şi anasonul.
Merele
Legumele mai tari sau fructele precum merele, ţelina şi morcovii îndepărtează placa dinţilor, dacă sunt consumate în stare crudă. Ele stimulează şi producerea de salivă, evitând acumularea de bacterii. De asemenea, fibrele din mere îndepărtează orice resturi de mâncare rămase printre dinţi şi care prin alterare pot cauza respiraţie neplăcută.
Citricele
Concentraţia mare de vitamina C din aceste fructe înlătură bacteriile și, în acelaşi timp, scadw riscul de apariţie a gingivitei, un alt factor declanşator al respiraţiei urât mirositoare.
sursa; click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu