ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 21 aprilie 2013

Ai grijă de sănătatea ta!

29 martie 2013 | E.B.



Tu îți cunoști corpul cel mai bine și ești prima care-și dă seama atunci când organismul dă semnale de alarmă. Medicul interpretează datele pe care i le furnizezi - dar, dacă ai dubii în privința diagnosticului, nu te sfii să ceri o a doua opinie.
Iată câțiva pași de urmat atunci când trebuie să faci față problemelor de sănătate:
Ascultă-ți corpul. Îți dă întotdeauna semnale când ceva nu-i în regulă. Du-te la un specialist, ca să ți le interpreteze.
Cere o altă opinie. Nu te sfii să ceri o a doua, și o a treia opinie atunci când ai primit un diagnostic care indică o afecțiune gravă.
Informează-te. Internetul de plin de informații, e drept, de multe ori contradictorii, însă te pune în temă, într-o primă instanță. Intră în contact cu grupurile care au aceleași probleme medicale ca și tine.
Pune întrebări. Nu-ți fie jenă să pui întrebări doctorului tău. Este firesc să fii la curent cu evoluția bolii și cu opțiunile pe care le ai. Doctorul e nemulțumit că întrebi? Caută atunci un alt specialist, la fel de competent, în care poți avea încredere și care e și dispus să te informeze.
Atenție!
·       Când cauți informații pe internet, asigură-te că le primești din surse avizate. Discuțiile de pe forumuri, articolele online sunt orientative, însă informația nu e întotdeauna corectă.
·       Dacă nu ai cunoștințe de medicină, dacă nu cunoști „jargonul” medical, s-ar putea să intri în panică pentru nimic. Asigură-te că ai pe cineva alături, care îți poate „traduce” termenii în care e redactată foaia ta de diagnostic sau informațiile găsite pe net.
·       Dacă ai văzut o reclamă la un medicament care pare să răspundă nevoilor tale, cere opinia doctorului înainte de a-l testa pe propria piele.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu