ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 12 aprilie 2013

7 remedii rapide pentru afecțiunile digestive

12 aprilie 2013 | E.B.



Ai crampe, ești constipată, ai indigestie? Există remedii naturale pentru orice problemă abdominală.
Zeamă de morcovi și mentă
În caz de diaree, nu e leac mai bun ca zeama de morcovi fierți cu un pic de mentă. Curăță patru cartofi, taie-i rondele, și fierbe-i la foc mediu în 4 căni de apă, împreună cu o lingură de mentă uscată (sau un pliculeț de ceai de mentă). Scoate-i de pe foc atunci când sunt moi, strecoară sucul și bea-l cu înghițituri mici.
Zeamă de orez
Tot pentru combaterea diareei, prepară zeamă de orez: fierbe o jumătate de cană de orez în 6 căni de apă, timp de 15 minute. Strecoară, bea zeama călduță.
Ceai de frunze de salcâm
Ceaiul din frunze de salcâm are efect imediat în caz de diaree. Culege din timp frunzele, spală-le, lasă-le la uscat. Prepară o infuzie din 4 linguri de frunze uscate în 0,5 litri apă.

Pâine arsă
Feliile de pâine, arse direct la flacăra aragazului până se se fac de culoare brun-închis, sunt excelente pentru durerile de stomac. Partea carbonizată absoarbe toxinele care te fac să te simți rău.
Oțet de mere
Amestecă o lingură de oțet de mere, o cană de apă caldă și o lingură de miere. Bea lichidul dacă suferi de crampe, indigestie și flatulență. Este un bun remediu și împotriva arsurilor stomacale.
Caise uscate, prune uscate
Sunt remedii excelente dacă ești constipată. În special prunele uscate, bogate în fribre, sunt excelente pentru buna funcționare a tractului intestinal.
Iaurt
Chiar dacă nu-ți vine să mănânci iaurt când te doare stomacul, consumă totuși câteva lingurițe. Are calități probiotice, stimulează sistemul imunitar și reechilibrează flora intestinală.
sursa; revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu