ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 15 aprilie 2013

6 motive surprinzatoare pentru a manca lactate mai multe

branzeturi - stockfreeimages.com
Printează
Vizualizări: 706
Traiesti mai mult, te simti bine si slabesti. Lactatele au cateva beneficii importante asupra sanatatii. Iata cateva dovezi surprinzatoare care te vor face sa adaugi lactatele in dieta ta zilnica, potrivit specialistiilor Rd.com.


1. Unele sortimente de branza au proprietati antiinflamatorii

Cercetatorii au descoperit ca branza Roquefort are proprietati antiinflamatorii care pot proteja impotriva bolilor cardiovasculare si pot reduce riscul de a dezvolta boli ale inimii. Cercetatorii spera sa poata extrage din acest sortiment de branza elementele benefice care sa fie folosite in medicamentele si in remediile antiimbatranire. Expertii speculeaza ca beneficiile asupra sanatatii sunt legate de modul de preparare si fermentare a branzeturilor asa ca poti incorpora in dieta ta si alte sortimente, precum Camembert.



 Vrei sa stii ce trebuie sa mananci pentru a fi sanatos si plin de vitalitate? Comanda si tu Ghidul dietei alcaline.


2. Consumul de branza si de lactate fermentate poate ajuta la scaderea riscului de diabet

Potrivit unui studiu realizat in 2012 si publicat in American Journal of Clinical Nutrition consumul a minimum 55 grame de branza pe zi reduce cu 12% riscul dezvoltarii diabetului de tip 2 (comparativ cu cei care nu mananca branzeturi). Cercetatorii speculeaza ca acest lucru s-ar datora unei bacterii probiotice prezente in branza si in iaurt, care poate scadea nivelul colesterolului si crea anumite vitamine care protejeaza impotriva diabetului.


3. Poti preveni carierea dintilor prin consumarea unei bucati de branza dupa masa

In cartea sa Despre mancare si bucatarie, Harold McGee explica ca mancatul branzei poate preveni secretia de acizi care iti distrug dintii: „Calciul si fosfatul din branza patrund in coloniile bacteriene si impiedica cresterea nivelului de acizi”. Invatati de la francezi si incheiati cina cu o bucatica de branza si cateva fructe.

4. Consumul de lactate ajuta la alungarea insomniei

Cei care sufera de insomnie, o proteina care se gaseste in lapte poate imbunatati calitatea somnului si starea de vigilenta in ziua urmatoare. In plus, triptofanul care ridica nivelul de serotonina si melatonina, ambele ajutoare excelente cand este vorba despre somn. Spre deosebire de carnea de curca (de asemenea bogata in triptofan), care te face sa te simti greoi, un alt beneficiu al laptelui, branzei si iaurtului este ca sunt mai usor de digerat si bogate in calciu, care ajuta la transformarea triptofanului in melatonina.

 

5. Cele mai multe branzeturi nu contin gluten

Chiar si sortimentele preparate dupa retetele traditionale sunt lipsite de gluten.


Vrei sa stii ce trebuie sa mananci pentru a fi sanatos si plin de vitalitate? Comanda si tu Ghidul dietei alcaline.


6. Poti consuma branza chiar si daca ai intoleranta la lactoza

Branza veche (precum Asiago, Parmesan sau branza albastra) contin putina sau chiar deloc lactoza. Prin urmare chiar si oamenii care au intoleranta la lactoza pot consuma aceste sortimente de lapte, de vreme ce toata lactoza (zaharul din lapte) a fost acoperita de bacterii. In plus, toate banzeturile naturale sunt foarte scazute in lactoza.


© Raphotography | Dreamstime Stock Photos & Stock Free Images

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu