ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 15 aprilie 2013

5 alimente care nu pot lipsi din cămară

15 aprilie 2013 | E.B.



Poate să-ți lipsească orice din cămară, însă nu și alimentele de care ai nevoie pentru a-ți reseta organismul după o zi grea de lucru: fasole uscată, nuci, prune uscate, roșii în conservă, mazăre la conservă. Află de ce nu te poți lipsi de aceste produse!
Fasolea uscată e o sursă bogată de proteine, potasiu, fibre și vitamine din complexul B. Se poate păstra un timp îndelungat și e accesibilă oricărui tip de buget. Poate fi folosită în mâncăruri, dar și în salate, ciorbe sau garnituri.
Bine de știut! Fasolea la conservă poate să aibe conținut mai mare de sodiu (de la sarea adăugată), prin urmare e bine să o speli înainte de utilizare.
Nucile aduc belșug de proteine vegetale și grăsimi monosaturate, excelente pentru a te reenergiza. Sunt un ingredient delicios în salate, în cerealele  de la micul dejun, și pot fi folosite în diverse umpluturi.
Prunele uscatesunt, după cum bine știi, sursă bogată de carbohidrați, vitamine din complexul B, antioxidanți, potasiu și fibre. Le poți folosi ca ingredient principal în mâncăruri sau în deserturi; pot garnisi salate sau acompania mâncăruri pe bază de pui. Aduc zaharuri naturale și o textură moale și ușor elastică, plăcută, ceea ce le face ideale pentru gustări.
Roșiile la conservădau savoare tuturor mâncărurilor. Culoarea indică faptul că sunt o sursă bună de licopen, fitoelementul cu proprietăți antioxidante. Aduc și bogăție de potasiu și vitamină C.  Se pot păstra un timp îndelungat, și sunt numai bune de folosit atunci când vrei să prepari sosuri, supe, ciorbe, tocănițe.
Mazărea la conservă îți aduce proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale pentru organism. Este o sursă bună de vitamina K, care ajută la fixarea calciului în oase, de acid folic și vitamina B6, importante pentru combaterea osteoporozei și aterosclerozei.
revista click

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu