ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 29 aprilie 2013

4 tipuri de carne care te pot trimite la spital

carne cruda - fredigitalphotos.net
Printează
Vizualizări: 878
Vin 1 Mai, Pastele, prilej de sarbatoare si de iesit la gratare. Cum de la bal se poate ajunge destul de repede la spital, iata ce tipuri de carne te pot trimite la urgente.

1. Carnea de pui

Puiul este consumat in diverse forme si poti avea de suferit daca nu esti atent. Carnea de pui poate fi contaminata cu Salmonella si Clostridium, iar riscul cel mai mare il are carnea semipreparata. Opteaza pentru carnea proaspata de pui pe care sa o cumperi numai din locurile sigure.



2. Carnea de vita

E.coli si Salmonella sunt pericolele din carnea de vita. Pentru a evita neplacerile, cumpara carnea numai din locurile avizate. Contaminarea cu E.coli si Salmonella duce la probleme serioase cu sanatatea si pun chiar viata in pericol.
Atentie si la locul in care pastrati carnea, precum si la prepararea ei. Caldura de afara poate duce la alterarea preparatelor si la inmultirea bacteriilor daunatoare.


3. Carnea de curcan

Clostridium si Salmonella sunt amenintarile din carnea de curcan, in special daca acesta nu este manevrata corespunzator sau este lasata prea mult timp la temperatura camerei. Ai grija unde pui carnea, spala-te pe maini corespunzator, evita sa tai carnea cu un cutit cu care ai curatat legume fara sa-l speli in prealabil si invers. In acest fel eviti contaminarea incrucisata.



4. Friptura

Chiar daca este preparata corespunzator carnea fripta poate fi supusa unor agenti patogeni precum stafilococul auriu sau clostridium. Daca nu manevrezi corespunzator carnea sau daca utilizezi aceleasi ustensile si pentru carnea cruda si pentru carnea preparata, pericolul de contaminare este iminent. Spala-te pe maini de fiecare data cand utilizezi carne preparata sau carne cruda, spala ustensilele pe care le utilizezi. Tine carnea nepreparata la rece si pe cea preparata undeva unde sa nu intre in contact cu agenti patogeni.


credit foto: freedigitalphotos.net

Read more: http://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/alimentatie-sanatoasa/intoxicatii-alimentare-pericol-alimente-salmonella-clostridium-staficoloc-auriu-pericol-carne/#ixzz2Rs2rC2QM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu