ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 30 iulie 2012

STUDIU. Zece pastile de Ecstasy pe an pot duce la pierderi de memorie

 STUDIU. Zece pastile de Ecstasy pe an pot duce la pierderi de memorie
STUDIU. Zece pastile de Ecstasy pe an pot duce la pierderi de memorie Pastilele de ecstasy sunt dăunătoare pentru memorie, chiar și în cantităţi mici, se arată într-un studiu recent publicat în jurnalul medical Addiction și citat de Daily Mail.
Pierderile de memorie sunt similare celor din etapa de instalare a demenţei și pot apărea chiar și după administrarea a zece pastile de ecstasy pe an, ceea ce înseamnă mai puţin de o pastilă pe lună.
Timp de un an, cercetătorii de la Universitatea din Cologne au monitorizat activitatea cerebrală a unui grup de tineri care mai consumaseră narcotice și în trecut.
La finalul studiului, 23 de dintre subiecţi au devenit consumatori activi de ecstasy, ajungând să consume între 10 și 62 de pastile până la finalul celor 12 luni de monitorizare.
Cei 23 de participanţi care au ajuns să consume ecstasy în mod regulat s-au confruntat cu deteriorarea memoriei episodice, problemă care nu a apărut și în cazul celorlalţi subiecţi.
Memoria episodică este cea respensabilă de înregistrarea detaliilor legate de experienţele personale, cum ar fi informaţii despre ultimul film pe care l-au văzut, despre persoana cu care l-au vizionat sau locul unde au stat în sală. Astfel de lapsusuri sunt un indicator demenţei în fază incipientă.
Specialiștii avertizează că aceste pierderi de memorie nu pot fi sesizate în fază incipientă, efectele ei fiind detectate abia după ce creierul a fost afectat. Totuși, cei care renunţă la timp la consumul de ecstasy au șanse să se recupereze.

Autor: Gandul.info
Sursa: www.gandul.info  Luni, 30 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu