ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 iulie 2012

Sărutul îmbunătăţeşte imunitatea! Vezi care sunt şi celelalte beneficii

Dacă ar fi să dăm o definiţie a sărutului am putea spune că este o formă de relaţionare între două persoane. Putem vorbi despre un sărut între prieteni, ca formulă de salut sau de despărţire sau de un sărut între iubiţi care implică şi alte părţi, nu numai buzele. Şi tocmai această activitate face foarte bine organismului. Iată care sunte benefiiciile sărutului, potrivit sfatulparintilor.ro.
1. Îmbunătăţeşte imunitateaDacă până acum se credea că prin sărut se transmit o mulţime de bacterii, iată ca studii recente, publiate în revista Medical Hypotheses, relevă faptul că, prin sărut, creşte imunitatea femeilor la Cytomegalovirus (un virus periculos pentru făt, care poate determina orbirea bebeluşului sau naşterea cu malformaţii, dacă mama este purtătoare).

2. Te ajută să-ţi alegi partenerul perfectAntropologul Helen Fisher spune că prin sărut se activează 5 din cei 12 nervi de la nivelul craniului: "Cortexul captează semnale prin intermediul buzelor, obrajilor, limbii şi gurii. Aşa că un sărut nu este doar un sărut şi atât, ci poate da informaţii despre cine este şi ce vrea partnerul". Alţi specialişti spun că prin sărut se activează centri nervoşi care stabilesc ulterior dacă partenerul este sănătos, compatibil din punct de vedere genetic şi, mai ales, care îi este „statusul" la capitolul reproducere. Vi s-a întâmplat să rupeţi o relaţie după primul sărut, fără să vă puteţi explica de ce? Acesta ar putea fi un răspuns. Creierul vostru a „simtit" că respectivul(a) nu era persoana potrivită.
3. Sărutul arde caloriiÎn funcţie de centrul care a realizat studiului, valoarea caloriilor „suprimate" este diferită. Cert este ca sărutul „omoară" caloriile. Între 2-6 pe minut. Aşa că dacă mancaţi o prăjitură de 100 de calorii aveţi nevoie de un sărut de 16 minute. Ţinând cont că sarutul poate „degenera", dacă se continua şi cu o partida de sex, s-ar putea sa ardeti mai mult de 100 de calorii.
Află aici şi celelalte beneficii ale sărutului.

Mai mult: Sărutul îmbunătăţeşte imunitatea! Vezi care sunt şi celelalte beneficii - Sănătate | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu