ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 31 iulie 2012

Prof. dr. Gh. Mencinicopschi: Dieta cu lactate, sanatoasa si eficienta

 Prof. dr. Gh. Mencinicopschi: Dieta cu lactate, sanatoasa si eficienta
Prof. dr. Gh. Mencinicopschi:  Dieta cu lactate, sanatoasa si eficienta
Mulţi oameni au, în meniul zilnic, lapte, iaurt sau brânzeturi. Puţini știu însă că lactatele sunt benefice pentru silueta noastră și conţin vitamine și minerale care ne ajută să ne menţinem sănătatea.

Aliment hrănitor, laptele de vacă este hiperproteic, motiv pentru care nu se recomandă bebelușilor. ”Însă băutorii de lapte nu trebuie să uite de hidratare. Laptele nu poate înlocui apa, deoarece este un aliment fluid care aduce calorii. De asemenea, laptele și derivatele din lapte nu se asociază cu alte alimente. Excepţia tolerată este asocierea cu pâine”, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Totul despre brânzeturi

„Telemeaua conţine sare în exces, nefiind recomandată suferinzilor de boli cardiovasculare, hepatorenale și celor cu hipertensiune. Brânzeturile cu sau fără mucegai sunt hipercalorigene, iar excesul favorizează obezitatea. Parmezanul se folosește, în cantităţi mici, la condimentarea unor mâncăruri. Brânzeturile topite conţin săruri de topire, fosfaţi și citraţi, care împiedică fixarea calciului în oase, fiind contraindicate copiilor, adolescenţilor, bătrânilor, femeilor și bărbaţilor predispuși la osteoporoză. Urda este un produs valoros deoarece nu conţine aproape deloc cazeină, proteină majoritară din lapte care nu poate fi digerată corect de tubul digestiv uman. Brânza de burduf trebuie consumată în cantităţi mici, fiind foarte calorică și sărată, iar cremele industriale de brânză sunt, uneori, puternic aditivate, nefiind indicate”, susţine prof. dr. Mencinicopschi.

„Derivatele din lapte fermentat proaspăt - iaurt, chefir, lapte bătut, cele naturale, fără adaosuri, sunt alimente probiotice sănătoase.” - Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi


500 ml de lapte pe zi este doza recomandată pentru un adult.



Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Marti, 31 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu