ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 30 iulie 2012

Înjurăturile vindecă durerea!

 Înjurăturile vindecă durerea!
Înjurăturile vindecă durerea! Noi studii arată că multe dintre obiceiurile proaste, cum ar fi enervarea în mod constant, lenea, ori folosirea repetată a invectivelor, sunt, în realitate, benefi ce sănătăţii

Suntem des sfătuiţi să nu ne enervăm, că avem probleme cu inima. Sau să nu ne jucăm prea mult pe calculator că devenim obezi. Ori să nu lenevim, că nu ne va fi bine. Cât despre înjurat, suntem avertizaţi că nu ne face bine deloc. Ei bine, conform noilor cercetări în domeniu, citate de Daily Mail, obiceiurile proaste ar putea fi benefice.
O cercetare a Universităţii Carnegie Mellon din Pittsburgh arată că oamenii care răspund situaţiilor iritante, stresante, cu exact aceeași doză de furie își menţin presiunea arterială și secretă mai puţin cortizol, cunoscutul hormon al stresului. Aceasta spre deosebire de cei care își inhibă pornirile, evitând să reacţioneze.

"Stresul abundent" poate da dureri de cap, dar este benefic memoriei
Lenea, secretul longevităţii
"Cei care se trezesc dimineaţa și sunt ocupaţi toată ziua își pregătesc din tinereţe mormântul", este de părere profesorul german Peter Axt. El consideră că lenea este secretul unei vieţi lungi și antidotul perfect pentru stresul de la muncă. Expertul sugerează să lenevim jumătate din timpul nostru liber, pentru a avea șansa de a prinde suta de ani!
Chiar daca sunt și ele învinuite ca fiind obiceiuri proaste, care pot genera obezitatea, jocurile video sau pe calculator ajută, de fapt, la pierderea în greutate! După cum arată un studiu realizat de oamenii de știinţă de la Universitatea din Miami, în timpul jocului ritmul cardiac se accelerează, respiraţia la fel, consumânduse mai multă energie decât cu alte preocupări.
Muzica puternică stimulează creierul
Cercetătorii de la Universitatea americană Buffalo au demonstrat că cei care au prostul obicei de a nu se abţine să fie stresaţi aproape tot timpul, au o memorie foarte bună! "stresul abundent" este benefic memoriei, procesul de învăţare, de exemplu, fiind unul care se realizează cu mai multă ușurinţă decât în restul timpului.
De asemenea, ascultarea muzicii la un volum extrem de puternic ar putea fi benefică pentru creier. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Manchester, cei care ascultă muzică la un volum deranjant pentru alţii, au stimulat un compartiment al urechii interne, numit și sacculus.
Despre acesta se crede că nu are funcţii în auz, fiind sensibil doar la volumul extrem de puternic, de peste 90 de decibeli. În cazul în care "aude" acești decibeli, creierul simte senzaţia de plăcere, ajutându-ne să ne simţim mai bine. Creierul este stimulat să elibereze hormoni care ne ajută să fim calmi și fericiţi. Cercetătorii ne sfătuiesc că: "Dacă vreţi să vă simţiţi bine, poate ar trebui să ascultaţi melodii de la Black Sabbath, date la maxim!"


Daţi muzica mai tare! Veţi fi calmi și fericiţi
Injurii pentru calmare
Un alt studiu, realizat de către oamenii de știinţă britanici de la Universitatea Keele, demonstrează că durerea este mai ușor de suportat atunci când cel care o resimte poate folosi injurii sau invective decât atunci când nu se poate exprima liber. Dr Richard Stephens, cel care a coordonat studiul, este de părere că "a înjura este o activitate aflată în strânsă legătură cu adrenalina. Prezenţa agresivităţii face ca sensibilitatea la durere să scadă, de unde și noima folosirii injuriilor în caz de durere. Dau o stare de bine"!
Agresivitatea și chiar enervarea, cu folosirea înjurăturilor "de rigoare", dau o stare de bine!

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Luni, 30 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu