ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 27 iulie 2012

Încercă super-dieta cu pepene galben!

  Încercă super-dieta cu pepene galben!
 Încercă super-dieta cu pepene galben! Vrei să slăbești, dar nu-ţi poţi ţine în frâu pofta de mâncare? Ei bine, vara ai la îndemână o soluţie care te satură fără să mănânci mult: pepenele galben.
Adori pepenele galben pentru gustul lui dulce și parfumat? Atunci poţi ţine această dietă care te ajută
să-ţi recapeţi supleţea.
Pepenele galben este unul dintre fructele cu care slăbești cel mai ușor, deoarece 100 g de fruct conţin 90% apă și foarte puţine calorii: doar 35.
Pe lângă acestea, îţi diminuează senzaţia de foame, te revitalizează și te energizează pe parcursul întregii zile.
Cum procedezi?
Simplu! Dimineaţa începi cu o salată de pepene galben și alte fructe de vară. Pe lângă salată, mănânci și 50 g cereale integrale și 100 g iaurt degresat.
După-amiază, bei o băutură delicioasă de pepene și seara mănânci o felie de pâine integrală de grâu cu brânză slabă de vaci și o salată verde.
Între mese bei multă apă sau ceai de plante. În cele 5 zile de dietă, încearcă la masa de prânz una dintre reţetele noastre gustoase cu pepene galben.
Salată picantă cu pepene

385 kcal/porţie, 4 porţii
Ingrediente: 500 g piept de curcan, 1 salată verde, 1 pepene cantalup, 2 cepe, 150 g iaurt degresat, 125 g brânză dulce, 400 g zmeură.
Preparare: Se prepară pieptul de curcan pe grătar, apoi se taie fâșii și se amestecă cu salata ruptă fâșii. Se adaugă ceapa tăiată peștișori și pepenele tăiat cuburi. Se asezonează salata și se toarnă la final un sos făcut din iaurt amestecat cu brânza dulce, apoi se presară zmeura.
Cupe de pepene galben
380 kcal/porţie, 4 porţii
Ingrediente: 2 pepeni galbeni, 300 g nectarine, 7 linguri suc de portocale, 3 linguri zeamă de lămâie, 60 g zahăr pudră, 300 g fructe de pădure
Preparare: Se taie în jumătate pepenii galbeni, astfel încât să se obţină patru cupe. Miezul se scoate cu o lingură, iar nectarinele se taie feliuţe. Se amestecă zeama de citrice cu 4 linguri de zahăr pudră și se toarnă peste fructele tăiate. Se umplu cupele cu salata de fructe și se decorează cu fructele de pădure.
Salată de pepene cu mozzarella
180 kcal/porţie, 4 porţii
Ingrediente: 1 pepene cantalup, 100 g mozzarella, câteva frunze de mentă, 100 g prosciutto,
4 linguri zeamă de lămâie
Preparare: Se curăţă pepenele de coajă, se taie felii fine și se amestecă cu mozzarella tăiată fin și cu feliile de prosciutto. Se adaugă zeama de lămâie, puţin ulei de măsline, sare și piper. Se amestecă salata și se decorează cu mentă.
Clătite cu pepene galben și zmeură
354 kcal/porţie, 4 porţii
Ingrediente: 200 g făină, 2 linguri zahăr, 200 g brânză de vaci slabă, 200 ml lapte, 3 ouă, jumătate de pepene galben, 100 g zmeură, 2 linguri zahăr pudră
Preparare: Se amestecă făina cu zahărul, brânza, laptele, 250 ml apă, sarea și gălbenușurile. Se adaugă albușurile bătute spumă și se prepară 4 clătite. Se umplu cu pepene galben, zmeură și se pudrează cu zahăr.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Joi, 26 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu