ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 27 iulie 2012

Hidratare în zilele caniculare

 Hidratare în zilele caniculare
Hidratare în zilele caniculare Te pregătești de concediu sau tocmai te-ai întors la rutina zilnică după câteva zile de vacanţă? Indiferent de situaţie, nu uita că pe timpul verii pielea ta are nevoie de o îngrijire specială. Așa că nu face derogări de la regula hidratării!
Canicula, umiditatea excesivă, transpiraţia, expunerea îndelungată la soare și chimicalele din piscină sau din apa sărată sunt foarte dăunătoare pentru piele.
Dacă mai și stai la soare fără o protecţie corespunzătoare, riști să-ţi îmbătrânești cu ani buni tenul. Remediile? Creme de protecţie solară, multă mișcare, o alimentaţie cu fructe și legume, cel puţin doi litri de apă consumaţi zilnic, produse speciale de îngrijire care să-ţi hidrateze pielea și s-o ajute să se menţină catifelată.
Cu ce începi? Citește în cele ce urmează!
Curăţare în profunzime
Orice tratament de înfrumuseţare are la bază demachierea. Acest procedeu, la prima vedere banal, este cu atât mai important vara deoarece, în această perioadă, pielea feţei este mult mai sensibilă la efectele mediului înconjurător. În bătaia soarelui, din cauza transpiraţiei, praful, bacteriile și produsele de machiaj înfundă porii.
În plus, dacă nu le îndepărtezi înainte de culcare, provoacă iritaţii, pete roșii, acnee și mâncărimi. De asemenea, mai ales după o zi de muncă sau de plimbări pe malul mării, fă un duș relaxant și lasă pielea să respire.
Exfoliere, cel puţin o dată pe săptămână
Foarte important este ca în anotimpul călduros să-ţi exfoliezi regulat pielea, mai ales înainte de epilare. Pentru
asta, ai nevoie de un scrub cu particule hidratante, nicidecum agresive, ca să nu-ţi expui epiderma și mai mult soarelui. Cele mai bune produse sunt exfoliantele pe bază de papaya sau de jojoba.
Poţi încerca să-ţi faci exfoliantul și acasă. Ai nevoie de cantităţi egale de miere și de zahăr, faci o pastă și o folosești ca un gel de duș. Mierea hidratează pielea, în timp ce zahărul exfoliază celulele moarte.
«Hrană» pentru piele
Spre finalul ritualului tău de îngrijire în anotimpul cald, urmează și hidratarea propriu-zisă. Ea se face cu ajutorul cosmeticelor cu textură subţire, neuleioasă, care nu înfundă porii și care intră ușor în piele.

Este indicat să te dai cu cremă sau cu loţiune hrănitoare cu factor de protecţie solară, dimineaţa și seara, după ce faci duș. Cosmeticele trebuie „ajutate” și de un consum generos de lichide, adică 30-35 ml apă/kg corp. De asemenea, ca să ai o piele fină, specialiștii recomandă să bei un pahar de apă plată, imediat ce te trezești, pe stomacul gol.
Măști cu fructe de sezon
Măștile cu fructe și legume de vară oferă pielii necesarul de vitamina C, unul dintre antioxidanţii care împiedică îmbătrânirea prematură provocată de factorii de mediu.
În plus, acestea curăţă pielea în profunzime. Pentru un ten deshidratat, prepară-ţi acasă o mască din caise. Alege trei fructe coapte, pasează-le cu o furculiţă, amestecă-le folosindu-te de o linguriţă cu ulei de măsline și aplică masca pe pielea curată. Ca să nu te murdărești, este bine să stai cu ea în timp ce faci baie.
După ce ai lăsat-o să acţioneze 10 minute, te clătești cu apă călduţă.
Apa termală, un ingredient valoros
Produsele care conţin apă termală au proprietăţi de regenerare, detoxifiere, purificare și hidratare a pielii. Ele îndepărtează surplusul de sebum, iar epiderma rămâne curată și catifelată.

Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Joi, 26 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu