ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 26 iulie 2012

Dieta cu pepene topeste kilogramele

 Dieta cu pepene topeste kilogramele
Dieta cu pepene topeste kilogramele
Pentru o scădere rapidă în greutate, putem opta pentru dieta cu pepene. Având 92% apă, acesta nu duce la modificarea colesterolului sau a grăsimilor saturate. În plus, este ușor de digerat, are o valoare nutritivă aproape nulă, iar apa din el combinată cu glucoza constituie o cale eficientă de „spălare” a rinichilor.

Singura condiţie pentru a ţine dieta cu pepene este să ne putem abţine de la alte alimente pentru un timp. Există mai multe variante ale dietei cu pepene, iar alegerea o vom face în funcţie de scopul acesteia. Dacă vrem să slăbim rapid pentru a arăta bine în costumul de baie sau într-o rochie de seară, vom înlocui toate mesele cu câteva felii de pepene.

Ca unic aliment, doar trei zile

Este o dietă hipocalorică, deci foarte eficientă, dar nu este lipsită de pericole. Nu o putem ţine mai mult de trei zile pentru că riscăm să lipsim organismul de nutrimenţii esenţiali, cum sunt proteinele și grăsimile. Pepenele nu conţine deloc grăsimi, lucru esenţial pentru buna funcţionare a organismului. Câte kilograme se pierd în acest interval depinde doar de efortul fizic pe care îl depunem.

Forma blândă: înlocuiește două mese

Dacă optăm pentru o dietă de mai lungă durată, putem înlocui două mese pe zi cu acest fruct, iar la cea de-a treia vom mânca normal. O altă variantă este ca la masa principală a zilei să înlocuim felul întâi cu pepene. Astfel, senzaţia de saţietate se va instala rapid, vom mânca mai puţin din celelalte feluri și, evident, vom slăbi.

„O cură de pepene reglează hormonal organismul și ne crește imunitatea.”, Dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS

Conţinut - pepene roșu (100 g)

Calorii - 30
Apă - 95%
Glucide - 6,5 g
Fibre - 0,3 g
Potasiu – 73 mg
Magneziu - 11mg
Fosfor - 8 mg
Calciu - 10 mg
Caroten - 20 micrograme

25 de tone ar putea ridica un om dacă toţi cei 600 de mușchi ai corpului s-ar încorda în același timp și în aceeași direcţie.



Autor: Ziarul Ring
Sursa: www.ziarulring.ro  Miercuri, 25 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu