Spune-mi ce mănânci și-ţi spun cum trăiești / Vinetele, doctor pentru boli grave |
Provenite din India, vinetele sunt folosite de mii de ani ca
medicament. Intrebuinţarea lor tradiţională, ca tratament împotriva
cancerului, are un suport valabil, deoarece conţin substanţe recunoscute
ca inhibitori anticancerigeni.
„Studiile referitoare la efectele terapeutice ale acestei tomate
demonstrează, fără echivoc, că aceste legume sunt un adevărat izvor de
sănătate : au o acţiune relaxantă; datorită magneziului calmează stările
de nervozitate, tonifică organismul și-l purifică. Totodată, dieta cu
vinete reduce nivelul colesterolului și hipertensiunii arteriale și, nu
în ultimul rând, combate insomniile", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie și nutriţie.
Aportul de vitamine (A, B1, B2, C), alături de minerale ( în topul acestora se aliniază potasiul, urmat de calciu, de fosfor și de magneziu), recomandă dieta cu vinete coapte, neprăjite și fără maioneză, în curele de detoxifiere, în regimul diabeticilor, astmaticilor, cardiacilor și al supraponderalilor. Deoarece conţin puţine calorii (24/100g), apă și fibre din belșug, vinetele sunt săţioase și potolesc foamea și setea. De asemenea, pentru persoanele cu hipocalcemie, dieta cu vinete poate fi o soluţie. Doar persoanele care suferă de artrită reumatoidă trebuie să consulte terapeutul în privinţa dietei cu aceste legume sau să le consume cu moderaţie. Reţeta săptămânii Vinete umplute cu brânză și condimente Timp de preparare: 45 de minute Calorii: 65 / porţia Ingrediente: Câte 4 vinete mici, 4 linguri de cimbru, 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 4 linguri suc de roșii, 4 linguri de supă sau suc de zarzavat, 4 linguri de pătrunjel tocat mărunt, 4 linguri de ulei de măsline, 10 linguri de brânză de vaci și 2 linguri de salvie. Preparare: Tăiaţi vinetele în două, pe lungime, scobiţi miezul și amestecaţi-l cu toate ingredientele. Apoi, cu ajutorul unei linguri, umpleţi jumătăţile de vinete cu pasta obţinută și puneţi-le la cuptor într-o tavă; aceasta trebuie unsă cu ulei și presărată cu făină. |
Autor: Click Sursa: www.click.ro Sambata, 28 Iulie 2012 |
duminică, 29 iulie 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu