ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 29 iulie 2012

 Spune-mi ce mănânci și-ţi spun cum trăiești / Vinetele, doctor pentru boli grave
Spune-mi ce mănânci și-ţi spun cum trăiești / Vinetele, doctor pentru boli grave
Provenite din India, vinetele sunt folosite de mii de ani ca medicament. Intrebuinţarea lor tradiţională, ca tratament împotriva cancerului, are un suport valabil, deoarece conţin substanţe recunoscute ca inhibitori anticancerigeni.
 „Studiile referitoare la efectele terapeutice ale acestei tomate demonstrează, fără echivoc, că aceste legume sunt un adevărat izvor de sănătate : au o acţiune relaxantă; datorită magneziului calmează stările de nervozitate, tonifică organismul și-l purifică. Totodată, dieta cu vinete reduce nivelul colesterolului și hipertensiunii arteriale și, nu în ultimul rând, combate insomniile", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie și nutriţie.


Aportul de vitamine (A, B1, B2, C), alături de minerale ( în topul acestora se aliniază potasiul, urmat de calciu, de fosfor și de magneziu), recomandă dieta cu vinete coapte, neprăjite și fără maioneză, în curele de detoxifiere, în regimul diabeticilor, astmaticilor, cardiacilor și al supraponderalilor.
Deoarece conţin puţine calorii (24/100g), apă și fibre din belșug, vinetele sunt săţioase și potolesc foamea și setea. De asemenea, pentru persoanele cu hipocalcemie, dieta cu vinete poate fi o soluţie. Doar persoanele care suferă de artrită reumatoidă trebuie să consulte terapeutul în privinţa dietei cu aceste legume sau să le consume cu moderaţie.
Reţeta săptămânii
Vinete umplute cu brânză și condimente
Timp de preparare: 45 de minute
Calorii: 65 / porţia
Ingrediente: Câte 4 vinete mici, 4 linguri de cimbru, 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 4 linguri suc de roșii, 4 linguri de supă sau suc de zarzavat, 4 linguri de pătrunjel tocat mărunt, 4 linguri de ulei de măsline, 10 linguri de brânză de vaci și 2 linguri de salvie.
Preparare: Tăiaţi vinetele în două, pe lungime, scobiţi miezul și amestecaţi-l cu toate ingredientele. Apoi, cu ajutorul unei linguri, umpleţi jumătăţile de vinete cu pasta obţinută și puneţi-le la cuptor într-o tavă; aceasta trebuie unsă cu ulei și presărată cu făină.

Autor: Click
Sursa: www.click.ro  Sambata, 28 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu