ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 30 iulie 2012

Cazurile de boli de piele s-au înmulţit pe fondul crizei economice

 Cazurile de boli de piele s-au înmulţit pe fondul crizei economice
Cazurile de boli de piele s-au înmulţit pe fondul crizei economice Cazurile de eczeme, psoriasis și alte boli de piele favorizate de stres s-au înmulţit pe fondul crizei economice, spun nouă din 10 dermatologi britanici, într-un sondaj realizat de Asociaţia Britanică de Dermatologie.
Potrivit British Skin Foundation (BSF), este important ca cei afectaţi de bolile de piele să fie atenţi la factorii emoţionali care le-ar putea cauza problemele, pentru a putea înlătura disconfortul psihic resimţit din cauza acestor maladii, scrie Daily Mail.
Un sondaj realizat în rândul a 105 medici și asistente specializaţi în boli de piele a arătat că 41% dintre aceștia au constatat o creștere notabilă a acestor afecţiuni, 5% - o creștere "uriașă" și aproape jumătate dintre specialiști au remarcat o ușoară creștere.
Tot aproape 50% dintre cei chestionaţi au spus că motivele legate de stres, care pot favoriza apariţia unor afecţiuni ale pielii, ar trebui luate mai în serios, mulţi precizând că psihoterapia inclusă în Serviciul naţional de sănătate britanic (NHS) ar trebui să fie mai accesibilă.
Sondajul a fost realizat la conferinţa anuală a Asociaţiei Britanice de Dermatologie.
Anterior, o cercetare a British Skin Foundation a relevat că mulţi dintre cei care suferă de boli de piele au fost abuzaţi verbal în public. Totodată, unul din șase dintre cei 729 de bărbaţi și femei care au participat la acest studiu au mărturisit că afecţiunea dermatologică de care sufereau i-a făcut să se automutileze sau chiar să se gândească la sinucidere.
"Recesiunea aduce o serie de probleme care sporesc stresul și nefericirea milioanelor de oameni care au o boală de piele", spune Bevis Man, membru al BSF.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Luni, 30 Iulie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu