ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 16 septembrie 2011

Contraceptivele orale afectează memoria femeilor

 Contraceptivele orale afectează memoria femeilor
Contraceptivele orale afectează memoria femeilor Femeile care iau pilule contraceptive au probleme în retinerea detaliilor, arata un studiu realizat de un grup de cercetatori ai University of California (SUA).
Potrivit variantei on-line a cotidianului britanic Daily Mail, studiul sugereaza ca prin schimbarea echilibrului hormonal, contraceptivele orale afecteaza modul în care femeile retin informatii. Expertii sustin ca femeile care se trateaza cu astfel de medicamente sunt predispuse sa îsi aminteasca mai putine detalii despre un eveniment decât cele cu un ciclu menstrual natural, retinând în schimb impactul emotional al acestuia.
Este afectata capacitatea de a retine logic evenimente
Pilula contraceptiva actioneaza prin reducerea nivelului de estrogen si progesteron în vederea prevenirii sarcinii. Acesti hormoni au fost pusi însa în legatura cu capacitatea femeilor de a retine logic evenimentele, explica Larry Cahill, un neurobiolog care a participat la realizarea studiului. Expertii au analizat felul în care mai multe femei (dintre care unele luau pilule contraceptive si alte nu) îsi amintesc un accident de masina.



Autor: Evz
Sursa: www.evz.ro  Marti, 13 Septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu