ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Analgezicele ar putea tripla riscul de cancer la rinichi

 Analgezicele ar putea tripla riscul de cancer la rinichi
Analgezicele ar putea tripla riscul de cancer la rinichi Persoanele care fac abuz de medicamentele contra durerilor prezinta un risc triplu de a se îmbolnavi de cancer la rinichi, în comparatie cu cele care nu apeleaza prea des la astfel de pastile, avertizeaza oamenii de stiinta de la Scoala de Medicina Harvard din Boston.
Cercetarea realizata pe un esantion de peste 125.000 de persoane arata ca cele care luau în mod regulat analgezice prezentau un risc cu 51% mai mare de a se confrunta cu aceasta boala. Predispozitia la cancerul renal era tripla în rândul participantilor care au folosit aceste pastile în mod constant pe o perioada de zece ani, Daily Mail.
 Aspirina a fost singurul antiinflamator care nu a crescut riscul de îmbolnavire, cel mai probabil pentru ca nu contine ibuprofen, substanta gasita în majoritatea analgezicelor.
Statisticile arata ca medicamentele antiinflamatoare sunt cele mai folosite de întreaga populatie.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, expertii au monitorizat pe o perioada de douazeci de ani un grup de 77. 525 de femei si 49.403 de barbati. Pentru a realiza acest studiu, expertii au tinut cont si de alti factor care ar putea predispune la aparitia cancerului la rinichi, printre care greutatea corporala, daca erau sau nu fumatori, daca erau sedentari si daca erau hipertensivi.
Potrivit Daily Mail, cancerul la rinichi reprezinta 2% dintre toate cazurile de cancer diagnosticate în Marea Britanie.

Autor: Gandul
Sursa: www.gandul.info  Vineri, 16 Septembrie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu